Wednesday, November 27, 2013

Pas Hanya Berdiam Diri Apabila Rakan Karib Menggelar Kucing Kurap kepada Kakitangan Awam


Pas Pulau Pinang yang sebelum ini bukan main garang terpaksa mendiamkan diri apabila rakan karib mereka yang juga sekutu daripada parti kafir Dap menggelarkan 'kucing Kurap' kepada kakitangan awam.

Pas dilihat hanya sebagai boneka untuk memecahkan perpaduan dikalangan orang Melayu dengan menggunakan isu-isu Agama yang memihak kepada pakatan.

Sebelum itu empat kesatuan sekerja yang mewakili pekerja Majlis Perbandaran Pulau Pinang mengecam MP Jelutong Jeff Ooi berhubung kenyataan "kucing kurap" yang dibuatnya.

Wakil empat kesatuan - Kesatuan Kebangsaan Perkerja-Perkerja Pengguna Tempatan ( Anulae ), Kesatuan Perkhidmatan Perbandaran Pulau Pinang, Kesatuan Pegawai-Pegawai Kanan and Kesatuan Buruh Majlis - meluahkan kekecewaan mereka itu dalam satu sidang media di Komtar hari ini.

Mereka membawa sepanduk besar mengecam Ooi sebagai sombong, biadap dan tiada bersopan. Mereka kemudiannya melaungkan "anjing kurap" dan "hidup pekerja".

Jurucakap bagi pihak kesatuan berkenaan, Saleem Salleh (kiri) berkata, jika Ooi enggan memohon maaf berhubung kenyataan "kuching kurap" dalam tempoh 10 hari dari hari ini, mereka akan membawa lebih ramai untuk mengadakan protes.

Katanya, mereka juga merancang untuk menghantar surat bantahan kepada Ketua Menteri Lim Guan Eng.

3 comments:

 1. Inilah balanya bila si LIBERAL Islam/Melayu sanggup BERSUBAHAT dgn. ANJING-ANJING KURAP KAPIR MUSUH Islam/Melayu!

  Makcik Sambal Belacan – sungguh SAYU mengenang lagu ASLI Melayu PUSAKA INDAH kita, Seri Mersing, nyanyian sungguh merdu Allahyarham-Allahyarham Kamariah Noor (mana gelaran utk. JASAnya) atau Puan Sri Saloma (AMN) [isteri kpd. SENIMAN AGUNG kita, Allahyarham, Tan Sri P. Ramlee (AMN)] - malangnya di http://ohvideotv.com/pusara-allahyarham-tan-sri-p-ramlee-musnah/, Pusara Allahyarham Tan Sri P.Ramlee musnah, adminrun March 28, 2013; serta WARIS (balu dan anak-anak kpd. Allahyarham Nasir P. Ramlee) arwah P. Ramlee hidup MELARAT di http://www.youtube.com/watch?v=Z8AdxeRbBYk , Bangga jadi cucu P Ramlee, Oleh Harian Metro (ROYALTI BERJUTA dr. filem/lagu P. Ramlee/Saloma yg. BERLAMBAK – adakah dgn. si KAPIR Shaw Brothers di S'pura tu?!)


  ReplyDelete
 2. PEMBETULAN:

  Inilah balanya bila si LIBERAL Islam/Melayu sanggup BERSUBAHAT dgn. ANJING-ANJING KURAP KAPIR HARBI MUSUH Islam/Melayu dr. DAPBANGKAI/PKR!

  Makcik Sambal Belacan.

  ReplyDelete
 3. Sudah pasti ramai ahlul-bahlul PAS dan penyokong PAS yang berkerja dalam MPPP. Mereka sanggup terima dihina sehina-hinanya sebagai kucing kurap oleh rakan poiltik mereka sibabi MP Ooi. Si babi Ooi ini dia bukan kira sapa. Asalkan melayu dia akan balun dan hina. Si ahlul-bahlulu penjawat MPPP pulak selagi ustaz2 PAS tak bersuara marah sibabiooi, akan dok diam dan bersedia terima penghinaan dari rakan babiooi. Ini sebahagian balasan ALLAH kepada ahlul-bahlul dan penyokong dan pemilih PAS. Padan muka korang. Rasa-rasanya tak pernah dengan cina MCA dan india MIC memaki penjawat awam dan melayu,

  ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.