Saturday, November 23, 2013

Surendran Hina Mahkamah Anggap Keputusan Mahkamah Tidak Adil Kepada Anwar


Naib Presiden PKR N Surendran dilihat telah menghina mahkamah apabila mempertikaikan keputusan Mahkamah Persekutuan membenarkan Tan Sri Muhammad Shafee Abdullah bertindak sebagai pendakwa kerajaan dalam rayuan kes liwat yang dilakukan oleh Anwar Ibrahim dianggap menafikan hak Anwar Peliwat mendapatkan perbicaraan adil.

Pada 19 Nov 2013 Datuk Ibrahim Ali dijatuhi hukuman penjara sehari dan denda RM20,000 kerana menghina mahkamah kerana dikatakan mencalar imej seorang hakim Mahkamah Tinggi iaitu .

Penulis blog, Zainddin Salleh turut didapati bersalah dan dikenakan hukuman penjara empat minggu.

Pada 17 Januari lepas, Anwar memfailkan permohonan komital dan mendakwa penerbitan artikel di laman web Perkasa pada 7 Januari lepas menjatuhkan maruah hakim terbabit, yang membuat keputusan dalam kes saman fitnah ketua pembangkang itu terhadap Utusan Melayu (Malaysia) Bhd dan Ketua Pengarangnya, Datuk Abdul Aziz Ishak.

Kita mengharap akan ada pihak samada dari Umno atau kerajaan akan memfailkan permohonan komital terhadap penerbitan artikel di Malaysiakini yang juga menjatuhkan maruah hakim.

3 comments:

  1. Jangan cakap je....... Bangun bawa sialan seekor ni ke muka pengadilan.......Ayuh jgn tido lagi pemimpim UMNO dan NGO Melayu........

    ReplyDelete
  2. Jangan cakap je....... Bangun bawa sialan seekor ni ke muka pengadilan.......Ayuh jgn tido lagi pemimpim UMNO dan NGO Melayu........

    ReplyDelete
  3. Aku yang tak suka Umno sebab inilah, lembab sangat terlalu mengharapkan orang lain memperjuangkan untuk diri mereka sedangkan mereka semuanya tido

    ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.