Thursday, December 26, 2013

Bagaimana Siti Zailah Nak masuk Syurga Jika Dosa Fitnah masih Tidak diampun oleh Mangsa Fitnahnya


Bagi Pas fitnah jika mereka yang melakukan tidak ada dosa tetapi jika orang lain mereka akan memukul canang dengan hadis dan dalil secukunya.

Inilah satu sikap pemimpin Pas yang merosakkan sesuatu kebahagiaan umat Islam ialah 'suka membawa mulut', mereka-reka serta menambah cerita buruk, malah melaga-lagakan orang sehingga kisah yang pendek menjadi panjang.

Ia juga disebut menabur fitnah iaitu menceritakan keburukan orang kepada individu tertentu dengan tujuan menimbulkan kebencian dan permusuhan terhadapnya.

Rasulullah s.a.w menegaskan, menyelidiki rahsia dan memfitnah orang lain yang baik, termasuk ciri orang munafik yang mengaku beriman dengan lidahnya, sedangkan hatinya benci. Mereka di hari kiamat akan dibebani dengan dosa besar di depan Allah.

Hari ini medan menabur fitnah terlalu banyak. Dengan perkembangan teknologi, semakin mudah pula mengadakan berita palsu, fitnah dan segala celaan, dengan cepat tersebar ke seluruh ceruk rantau.

Bagi penyebar fitnah seperti Siti zailah yang juga Muslimat parti yang kononnya memperjuangkan Islam sepatutnya perlu bertanggungjawab atas apa yang ditulisnya, diucap dan disebarkan, bukannya menulis, bercakap dan menyebarkan berita mengikut sesedap hati tanpa di selidiki, kerana semua itu akan ditanya Allah.

Jika inilah standard Muslimat pas tidak hairanlah Pas kini sudah dalam cengkaman kafir laknatullah.

3 comments:

  1. Mengikut catatan dlm SHIT oleh karyawan Shannon Ahmad Umporno dan yg seangkatan atau anak syktnya Perkasa adelah spesis yg sama keluar dari lubang t##k.......

    ReplyDelete
  2. Ape kurangnya Admin Sg Rapat, semua yg buruk diperkatakan tentang DSAI, ape x fitnah ke?

    ReplyDelete
  3. Admin Sg RApat..Kau berdosa kalau kau taburkan fitnah keatas pemimpin2 PR..sbb mereka perjuang agama..tp kalau pemimpin2 PR yang sudah terang lagi bersuluh melakukannya..ia adalah pahala..sbb sokong mereka adalah jalan kesyurga...macai macai. #hamba allah

    ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.