Wednesday, December 4, 2013

Benarkah Omar Ong Punca Tun Mahathir Berhenti Sebagai Penasihat Petronas?Jika diteliti kenyataan Perdana Menteri YAB Dato Sri Mohd Najib dalam Utusan Malaysia iaitu:


"Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak berharap Tun Dr. Mahathir Mohamad memikirkan semula keputusan beliau untuk melepaskan jawatan sebagai Penasihat Petronas.

Najib berkata lagi bahawa kerajaan berpendapat amat wajar dan sesuai untuk bekas perdana menteri itu terus berkhidmat kerana beliau mampu untuk terus memberi sumbangan kepada pembangunan dan kejayaan Petronas.

Dalam saya menghormati keputusan yang dibuat Tun atas nasihat doktor, saya berharap Tun dapat fikir semula atas keputusan yang dibuat itu.

Kerajaan mengalu-alukan Tun untuk terus berkhidmat sebagai Penasihat Petronas.
"


Kenyataan itu seolah-olah Tun Mahathir merajuk dengan pentadbiran baru Petronas sejak Omar Ong Penasihat Najib mula berkuasa di Petronas.

Difahamkan Tun Mahathir tidak berpuashati dengan pentadbiran Petronas yang dikuasai oleh Omar Ong yang mengenepikan usahawan Melayu seolah-olah ada "ethnic cleansing" terhadap orang Melayu dalam Petronas ekoran kewujudan Omar Ong dan membuka jalan untuk Cinabeng berkuasa dalam Petronas.

Omar Ong juga tidak mendengar nasihat daripada mantan Perdana Menteri Malaysia itu.

Jika benar semua ini angkara Omar Ong kerajaan perlu lakukan 'sesuatu' supaya Petronas tidak dijahanamkan olehnya.

1 comment:

  1. Kalau nak tendang keluar Omar Ong dari Petronas, Najib kena tendang keluar dulu dari terus duduk dikerusi PM

    ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.