Wednesday, December 4, 2013

Bukan Mudah Pas Untuk Bermuzakarah Dengan Umno Kerana Dipantau Oleh DAP


Setiausaha Agung PAS, Datuk Mustafa Ali (gambar) mula bersuara mengenai muzakarah Pas dan Umno dan mendapati bukan mudah bagi Pas untuk bermuzakarah dengan Umno kerana mereka mempunyai rakan sekutu kafir seperti DAP.

Pas perlu menjaga hati rakan sekutu mereka yang banyak membantu Pas terutama dalam memberikan sumber kewangan dan idea untuk 'membunuh' parti Melayu Umno.

Tetapi apa yang Mustafa Ali buat U turn, beliau berkata, Umno tahu ia akan selamat jika PAS bersama mereka menyebabkan parti itu sentiasa mengeluarkan kenyataan menuju ke arah PAS itu setiap kali pemimpin PAS berkata mereka bersedia untuk muzakarah.

"Cadangan PAS untuk sedia bermuzakarah dengan Umno bukan bermakna mahu bergabung dengan Umno," kata Mustafa Ali lagi.

"Muzakarah yang dimaksudkan oleh presiden Haji Hadi adalah untuk berbincang isu berkaitan kepentingan Islam dan Melayu serta negara. Itu maksudnya, bukan mahu bersama Umno dan meninggalkan Pakatan,"
katanya.

Pas tidak sesekali akan meninggalkan pakatan rakyat walau apa pun yang terjadi kerana Pas kini selesa dengan sekutu yang ada kini.

Mustafa Ali yang terlibat dalam skandal bersekedudukan dengan pelacur yang dikenali telah mengemparkan rakyat Malaysia dan kini masih menjadi Setiausaha Agung Pas tanpa di adili oleh parti. Bagi Pas setiap pemimpinnya bebas melakukan apa sahaja kerana kononnya mereka semua adalah maksum dan ahli syurga.

Tidak hairanlah ramai pemimpin dan ahli Pas yang memaki hamun Ustaz Kazim Elias selepas dilantik oleh YAB Dato Sri Mohd Najib untuk menyertai Anggota Majlis tertinggi Umno.

3 comments:

 1. kote kawaq = ...Setiausaha Agung PAS, Datuk Mustafa Ali

  ReplyDelete
 2. Kote techik je...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pompuan tu main kat atas ...very skilful...pandai Stopa chari.....

   Delete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.