Monday, December 16, 2013

DAP Pilih Pemimpin Paling Rasis Terajui Parti


MP Petaling Jaya Utara Tony Pua hari ini dipilih untuk menggantikan Teresa Kok sebagai pengerusi DAP Selangor.

Sebelum ini Setiausaha DAP negeri Nga Kor Ming sebagai Pengerusi DAP Perak yang baru menggantikan sepupunya yang juga cucu kepada Chin Peng Ngeh Koo Ham pada Konvensyen DAP Negeri diadakan di Bukit Merah Lake Town Resort.

Kita tahu bahawa Nga Kor Ming dan Tony Pua mempunyai sifat perkauman yang begitu kuat dan terlalu membenci kepada orang Melayu.

Mereka berdua sering menyerang parti terbesar orang Melayu iaitu Umno dengan pelbagai persepsi sehingga ada orang Melayu sendiri pun ada yang menyokong kedua-dua pemimpin kafir ini.

Tony Pua pernah menggelar Pendaftar Pertubuhan (ROS) dan Utusan Malaysia sebagai 'anjing UMNO' berhubung isu pemilihan Jawatankuasa Eksekutif Pusat (CEC) ini menunjukkan sikap rasis parti itu.

Ramai orang Melayu yang kecewa dengan kenyataan pemimpin kafir Dap ini tetapi tidak boleh diambil tindakan kerana ramai balaci dalam Pas setiasa mempertahankan pemimpin kafir ini.

Tony Pua juga dilihat berkali-kali mengatakan dan menganggap orang Melayu dan Islam di ROS itu sebagai anjing, maka tidak hairanlah tiada seorangpun calon Melayu yang menang bertanding dalam pemilihan CEC lalu. Jelas ini sikap rasis DAP


Pua juga pernah mengesa kerajaan Malaysia menutup Pasar Ramadhan kerana dendam terhadap pentadbiran kerajaan negeri Melaka yang bercadang untuk menutup pasar malam di Jonker walk yang menyebabkan kesesakan lalulintas.

Akibat dendam terhadap orang Melayu pua mengesa kerajaan Malaysia menutup semua pasar ramadhan diseluruh Malaysia dan mendapat sokongan daripada pemimpin Pas.

Ini menunjukkan mana-mana pemimpin Dap yang berjaya menunjukkan sifat perkauman terhadap orang Melayu pemimpin itulah yang akan dipilih menjadi ketua dalam parti paling rasis Dap.

0 comments:

Post a Comment

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.