Wednesday, December 11, 2013

Guan Eng Mohon Maaf Kepada Jahara Tetapi Pertahan Gerai Haram Cina


Rupanya taktik menjaga agamawan oleh kafir DAP di setiap pelusuk masjid dan surau adalah taktik untuk memerangkap orang Melayu. Ini kerana golongan agamawan adalah golongan yang berprasangka baik. Apabila kafir DAP secara berterusan memberi imbuhan seperti duit kepada setiap agamawan RM100 sebulan menyebabkan Tok-tok Lebai tutup mulut setiap perbuatan kafir DAP terhadap orang Melayu.

Tok-tok Lebai ini juga terlalu memuji dan memuja dan mereka cukup senang hati dan merasa kasih terhadap orang Cina membuatkan agamawan di Penang secara terus menerus mengajak orang awam serta orang muda untuk mengundi parti kafir DAP.


Seperti yang saya katakan dahulu taktik DAP ini sama seperti taktik parti kafir PAP Lee Kuan Yew dimana dahulu dia datang ke setiap kampung Melayu pada hujung minggu dengan memakai songkok untuk menarik orang Melayu supaya bersetuju dan bersama beliau dalam membentuk Singapura.


Inilah yang fenomena yang terjadi kepada orang Melayu terlalu mudah dibeli hanya dengan RM100 sahaja. Baru-baru ini Adun Teluk Ayer Tawar Datuk Jahara Hamid telah mempertikaikan kenapa berlakunya 'double Standard' dalam penguatkuasaan meroboh gerai?

Sehingga kini tiada gerai haram bangsa cina yang dirobohkan tetapi sudah banyak gerai orang Melayu yang berniaga hampir 30 tahun dirobohkan oleh pemerintah kafir DAP Pulau Pinang. Apa yang kita nak harapkan kepada pemimpin Pas dan PKR Melayu untuk mempertahankan orang Melayu....

Apabila mendengar soalan yang diutarakan oleh Datuk Jahara Hamid Lim Guan Eng bingkas bangun dan menggelar Jahara sebagai rasis tanpa menjawab soalan yang dikemukakan oleh Jahara.

Bukan itu sahaja Lim Guan Eng menggelar Jahara sebagai seorang 'nenek' Melayu yang rasis.

Perkara yang membuat kemarahan Lim Guan Eng adalah isu penukaran nama Pulau Jerejak menjadi Pulau Mazhu (seorang dewa Cina) 

Lim Guan Eng hairan kenapa perkara sulit boleh diketahui oleh umum memang dalam perancangan kafir DAP untuk menukarkan nama Pulau Jerejak kepada nama Mazhu Island iaitu bererti pulau dewa Cina dan dikatakan telah mendapat kelulusan daripada Lim Guan Eng.

Jelas sekali memang wujud ‘double standard’ seperti yang didakwaoleh Jahara tetapi pengundi kafir DAP yang berbangsa Melayu tetap 'tutup mulut' kerana telah disumbatkan sesuatu.

Akhirnya apabila seluruh rakyat Malaysia tahu permainan Lim Guan Eng dan mendapat kritikan daripada seluruh rakyat Malaysia Lim Guan Memohon Maaf kepada Jahara.

2 comments:

  1. Kalau RM100 sebulan tok2 guru dan tok2 lebai boleh rabun dan terkelu lidah utk melihat dan berkata benar, bagaimana nanti kalau LGE DAP kasi tambah pada mrk dgn panggilan "brother" atau pun "father"?

    adakah mrk akan turut minum "holy water" spt yg 2 ekor syiah PAS tu dah lakukan?

    ReplyDelete
  2. Mrk yg kurang iman mcm Anoy 2:29 aje yg minum 'holy water'.....demi duit mcm pemilihan umporno sape bagi lebig gua sokong lu......

    ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.