Tuesday, December 31, 2013

Himpunan Guling Kerajaan: Peserta perhimpunan Haram rempuh pentas utama dataran Merdeka
Kira-kira 3,000 peserta perhimpunan haram merempuh kawalan anggota keselamatan dan naik ke atas pentas utama, sekali gus memaksa konsert sambutan Ambang Tahun Baru dihentikan serta-merta.

Kelihatan skrin gergasi yang diletakkan di kiri dan kanan pentas utama juga terpadam akibat dirempuh peserta perhimpunan.
 

Sebelum itu beruk-beruk pakatan haram bertindak membaling botol minuman ke arah penyanyi yang sedang membuat persembahan sambil melaungkan slogan reformasi.

Sementara itu, orang ramai bertindak melarikan diri dan beredar meninggalkan kawasan Dataran Merdeka selepas kawasan sambutan Tahun Baru diceroboh peserta perhimpunan haram.
Keadaan disepanjang jalan menuju ke Dataran Merdeka dipenuhi dengan peserta perhimpunan haram. Tidak ada satu pun perbuatan mereka yang boleh dikatakan bermakna dan protes turun harga barang semuanya hanya memaki hamun kerajaan sahaja.

3 comments:

  1. KETUA DEPA PELIWAT DAN KAKI ZINA...PATUTLAH PENGIKUT JADI MACAM TU. NAIK MELUAT TENGOK PUAK-PUAK TIGA SUKU NI. KATA KOS NAIK. TAPI BOLEH PULAK ANGKUT ANAK BINI PI KL. TAKKAN FREE KOT. MAMPU PULAK. TAK ADA PULAK YANG KURUS TAK LARAT JALAN. SEMUANYA PEROT BOROI. AGAKNYA LEPAS NI PI PULAK MAKAN KAT KFC DAN TIDOR HOTEL. INILAH BANGSA MUNAFIK AKHIR ZAMAN. YANG TAK PERNAH TAHU SYUKUR NIKMAT. MEREKA LUPA PENDAPATAN MEREKA PUN NAIK SETIAP TAHUN. TAK ADA KERJA SELAIN NAK MENJAHANAMKAN SAHAJA SEGALA KENIKMATAN YANG ADA. SEBAB. KETUA MEREKA YANG TERKENAL DENGAN KAKI MAKSIAT YANG DIDIK JADI MACAM TU.

    ReplyDelete
  2. mana cina,india,kadazan,iban dan kaum2 lain? kata bersatu? nampak melayu je

    ReplyDelete
  3. Depa bukan marah kerajaan, tapi marah sebab buat konsert yang melalaikan.....kan ke haram konsert tu!

    ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.