Tuesday, December 31, 2013

Malaysiakini Kecam Utusan Buat Laporan Bom Yang Dirampas Oleh Polis Di Muka Depan


Walaupun mereka sentiasa memboikot akhbar Utusan Malaysia kerana didakwa akhbar bersifat rasis oleh cina DAP tetapi ramai penyokong pembangkang yang masih membacanya.

Semalam Akhbar Utusan Malaysia telah menyiarkan satu laporan iaitu pihak polis menahan seorang suspek yang disyaki akan berdemo secara aman di Dataran Merdeka malam ini berusia 51 tahun bersama sejumlah bahan letupan semasa individu berkenaan sedang menunggang motosikal dalam satu kejadian semalam.

Laporan itu membangkitkan kemarahan portal pembangkang Malaysiakini yang menjadi akhbar rasmi bagi himpunan guling kerajaan malam ini.

Malaysiakini juga dilihat menjadi akhbar yang berkempen bagi himpunan membantah kenaikan kos sara hidup anjuran NGO Turun Kos Sara Hidup (TURUN) di Dataran Merdeka malam ini.

Kemarahan ini menunjukkan masih ramai pemimpin dan penyokong pembangkang yang terpengaruh dengan cina Dap masih membaca akhbar Utusan Malaysia.

2 comments:

  1. Kerajaan bn mempertahankan tindakan menaikan harga beberapa barang dgn mengusik rakyat yg tidak bersetuju dgn bom

    ReplyDelete
  2. Tak terpikir Pondan DiRaja Malaysia sebegitu bodoh , inilah kalau perkauman dijadikan asas pemilihan utk jawatan2 kerajaan, bayar orang untuk simpan peluru dian tangkap, ini mainan Pondek Di Raja Malaysia yg menjadi aniing kepada Tun Mamak Thir.

    ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.