Monday, December 30, 2013

Mat Zain Buat Laporan Polis dan Mengaku Memalsukan Bukti Kes Mata Lebam Anwar


Bekas Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah (JSJ) Kuala Lumpur Datuk Mat Zain Ibrahim membuka semula kes mata lebam Anwar Ibrahim yang kononnya beliau telah memalsukan segala bukti yang dikemukakan.

Anwar juga tidak berpuashati dengan laporan polis yang pertama yang dibuat oleh Bekas Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah (JSJ) Kuala Lumpur Datuk Mat Zain Ibrahim hari ini sekali lagi Anwar Ibrahim memaksanya membuat laporan polis terhadap Ketua Pendakwa kes liwat Anwar Tan Sri Muhammad Shafee Abdullah kerana dikatakan kononnya melakukan kesalahan di bawah Seksyen 195, Kanun Keseksaan dengan memberi bukti palsu.

Mat Zain yang kini secara rasmi menjadi sebagai ayam tambatan Anwar Ibrahim dalam laporannya kepada polis itu turut mendakwa kes insiden mata lebam Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim perlu dibuka semula.

Dalam Laporan polis Mat Zain mendakwa ini berkait dengan afidavit Shafee pada 18 Disember, yang mana beliau didakwa memberikan bukti palsu dengan niat untuk menjatuhkan kesalahan dengan penjara seperti ditakrifkan dakam Seksyen 195 Kanun Keseksaan.

Mat Zain yang ketika itu masih bertugas sebagai penjawat awam mengaku telah memalsukan bukti dalam siasatan insiden mata hitam Anwar pada 2008.


Demi untuk menjatuhkan shafee agar tidak layak menjadi Ketua pendakwa dalam kes liwatnya Anwar Ibrahim sanggup buat apa sahaja walaupun terpaksa mendesak Mat Zain bagi membuat penipuan. Mungkin sesuatu telah dijanjikan kepada Mat zain sehingga Mat Zain begitu bermati-matian bersama-sama untuk menjatuhkan Tan Sri Muhammad Shafee Abdullah.

5 comments:

 1. Takut jugak ek Nuar Jubur ni kat Shafee... hukk alohh..hahaha..org dok nak bagi penginapan special di Sungai buloh pun tak mau kaa...kuikikuikui...

  ReplyDelete
 2. Takut pada Shafie bab dia berhujah dengan duit 'under table'. Kan UMNO ini pakai duit rakyat sesuka hati, macam duit bapak dia.

  ReplyDelete
 3. Duitt bro....duitt...

  Anwar bykk duitt.... dia boleh beli apa sajaa...

  Coba kalo dia x berduitt.... sapa la yg nsk sokong dia...

  ReplyDelete
 4. BENAR. BENAR SANGAT. TERMASUKLAH ANON 519. masyuk masyuk masyuk.

  ReplyDelete
 5. Dulu PI Bala camni la... sekejap ye sekejap tak... dah mati pon...

  ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.