Thursday, December 19, 2013

Mat Zain Sebenarnya Seorang Bangkrap Guna Kad Pengenalan Palsu - Muhammad ShafeeKetua pendakwa kes liwat Anwar Ibrahim Tan Sri Muhammad Shafee Abdullah menjelaskan bahawa bekas pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Kuala Lumpur Datuk Mat Zain Ibrahimseorang yang 
diisytiharkan bankrap oleh Jabatan Insolvensi.

Shafee dalam afidavitnya mendakwa Mat Zain juga menggunakan nombor kad pengenalan palsu kerana kerap bertukar-tukar dan berbeza dalam dokumen rasmi 
yang dikemukakan ke mahkamah..

Shafee mengemukakan perkara tersebut bagi menyokong rayuan pihak pendakwa bagi mengenepikan permohonan si tertuduh Anwar Ibrahim untuk menggugurkan beliau dari mengetuai pihak pendakwaan dalam kes Liwat Anwar Ibrahim.

demi membantu Anwar Ibrahim yang menjanjikan sesuatu yang menarik Mat Zain menyertakan afidavit dengan mendakwa Shafee mengetahui mengenai perbuatan jenayah yang didakwa dilakukan oleh Peguam Negara.

Mat Zain juga berjaya menyembunyikan “rekaan” tersebut dengan “memadamkan nombor kad pengenalan dan alamatnya dalam salinan SD yang diberikan kepada Anwar.

Mat Zain memfailkan saman boneka “berpura-pura” ke atas Anwar demi untuk menyalurkan maklumat penting kepada Anwar Ibrahim.

Saman fitnah RM30 juta itu langsung tidak dibicarakan walau mahkamah mengeluarkan tiga surat tunjuk sebab kepada mereka, menunjukkan mereka sudah mempermainkan kredibiliti mahkamah.

Mat Zain mengharapkan dokumen yang dibekalkan kepada Anwar dapat digunakan oleh Anwar Ibrahim sebagai 'peluru' untuk 'menembak' ketua pendakwa Tan Sri Muhammad Shafee.

5 comments:

 1. Ha ha ha....kes document palsu ni kurang kurang pon ada lah 3 tahun prison. Alhamdulillah rasa syukur dapat tengok penyamun cid ni kena cekup. ..tuan besar KPN : please proceed investigation and charge Zain penyamun. ..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Zain o Zain. ..awat la hang ni tongong las2 kena londeh jenayah lu....lu memang harami pukimak

   Delete
  2. Anon diatas...

   Lu bangang punya orang la...lu ingat KPN sampai hati ka nak implicate bekas pegawai tinggi ini ?

   Delete
 2. SAFEE kaki putar belit

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tapi dia PP tau...sendiri berdepan la

   Delete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.