Saturday, December 14, 2013

MB Perak Hargailah Jasa Adun Terdahulu yang Menaikkan Namanya


Sebenarnya bukanlah mudah untuk mendapatkan semula negeri Perak apabila pakatan rakyat yang diketuai oleh kafir DAP dan disokong oleh parti Pas mula menjajah negeri Perak dengan retorik penipu mereka.

Pengorbanan dari segi masa dan tenaga perlu untuk mengembalikan kuasa di tangan Barisan Nasional ditambah pula dengan ugutan-ugutan daripada samseng yang diupah oleh rejim cina Dap sentiasa menghantui siapa sahaja yang cuba berniat menjatuhkan kerajaan rejim cina Dap.

Dalam masa 11 bulan mereka memerintah Rejim kafir cina Dap banyak membuat keputusan yang mempopularkan diri mereka seperti meluluskan tanah kepada sekolah cina dan India, membenarkan peneroka haram cina menguasai hampir kesemua bekas-bekas lombong di negeri Perak. Rakyat negeri Perak terutamanya yang kuat menyokong pakatan pembangkang berguling-guling gembira kerana dap memenuhi aspirasi rakyat Perak.

Kini Zambry begitu selesa dengan jawatannya sebagai menteri besar kerana tiada apa yang mengganggunya lagi. Apatah lagi semua adun-adun pembangkang disumbat dengan sebulan RM3000.00 sebagai tanda terima kasih kerana tidak mengganggu pentadbirannya.

Zambry lebih rela melantik kawan-kawannya memegang jawatan dalam anak syarikat kerajaan negeri daripada mereka yang telah banyak berjasa kepada kerajaan negeri Perak. Sebagai contoh Setiausaha Sulit Kanan kepada Menteri Besar Perak, Datuk Ismail Saffian dilantik sebagai Ketua Pegawai Eksekutif Yayasan Bina Upaya Darul Ridzuan (YBUDR)

Ismail Saffian pernah bertanding sebagai calon Barisan Nasional (BN) di kerusi Parlimen Bukit Gantang sebanyak dua kali iaitu dalam pilihan raya kecil 2009 dan pilihan raya umum 2013 yang lalu tetapi tewas kedua-duanya.

Namun sebagai kawan Dr. Zambry tetap memberi tempat didalam kerajaan negeri walaupun ramai yang tidak berapa gemar dengan Ismail Saffian. Tetapi itu hak Zambry terpulanglah kepadanya siapa yang dia hendak pilih.
Apakah tidak ada langsung sifat kenang budi dalam pentadbiran Dr. Zambry hari ini terhadap adun-adun terdahulu yang banyak berkorban masa dan tenaga semata-mata untuk mengembalikan kuasa di tangan Barisan Nasional? Setidak-tidaknya melantik mereka yang masih sihat memegang jawatan dalam anak syarikat kerajaan negeri Perak.

Dendam apakah yang dipraktikkan oleh pentadbiran Zambry sehingga melupakan terus seolah-olah Adun-Adun terdahulu yang masih sihat tidak pernah wujud?

Walaupun pentadbiran Dr Zambry dilihat lebih cenderung memilih golongan muda tetapi jangan terus melupakan jasa adun-adun terdahulu sehingga langsung tidak memberi sebarang jawatan kepada bekas-bekas adun negeri Perak.

Ingatlah langit tidak selalu cerah!

5 comments:

 1. balack metal bila dapat jawatan lupa pada yang berjasa

  ReplyDelete
 2. Rakyat marhean perak x lupa dizaman Mb Tajol 4,000 ekar tanah bekas lombong dikurniakan kpd Cina di Kampar, org2 melayu hanya dpt tapak rumah aje tu pn pajakan 99 thn .....pn smpi skrg berstatus TOL........

  ReplyDelete
 3. Apa pun jangan sampai pakatan haram mengambilalih negeri Perak kerana akan lebih teruk terjadi jika mereka memerintah. pas umpama haramjadah tukang angguk sahaja

  ReplyDelete
 4. Masa pakatan haram memerintah negeri Perak hampir kesemua lombong ditutup dan orang kampung tidak boleh memancing atau menangkap ikan kerana lombong itu telah diserah kepada peneroka haram cina. Tolong jangan percaya kepada Pas yang mengatakan mereka memperjuangkan Islam kerana mereka selama ini menipu umat Islam kerana nak memberi laluan kepada cina Dap untuk berkuasa

  ReplyDelete
 5. Kome jangan buat bodoh.Zambry tu kan ke orang Anwar.......sendiri mau ingat !!!!!!!!

  ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.