Saturday, December 21, 2013

Pembangkang Tuduh Kerajaan Boros,Salahurus Kewangan, Kenapa Tidak Ada Pihak Kerajaan Jawab?


Pembangkang hari ini mencanang kononnya kenaikan kos hidup adalah bersangkut-paut dengan i
su ketirisan , boros dan salah berbelanja oleh pemimpin kerajaan dan berlaku skandal kewangan.

Pembangkang juga menuduh kenaikan kos disebabkan ketirisan wang awam akibat perbelanjaan boros diperingkat kerajaan.

Pembangkang juga mendakwa subsidi yang tersalur kepada mereka yang tidak layak . Subsidi untuk rakyat berpendapatan rendah adalah kewajaran yang mesti ditunai oleh kerajaan. Mekanisme subsidi itulah yang perlu diperbaiki dan wang subsidi yang dijimatkan tidak diguna dengan berkesan untuk kebaikkan rakyat , malah gejala salah urus wang awam terus dikatakan berlaku.

Pembangkang juga menuduh kerajaan persekutuan begitu ghairah melaksana projek yang tidak rasional seperti Menara Merdeka , konsesi yang berat sebelah kepada PLUS dan IPP, membenarkan Bernas dibolot sepenuhnya kepada seorang korporat, tidak pula dilihat sebagai membelakangi kepentingan rakyat.

Pembangkang mendakwa kerajaan menipu rakyat kononnya tidak mengsubsidi IPP , tetapi membeli bekalan eletrik dan gas dari IPP padahal TNB mempunyai lebihan tenaga elektrik.

Jika jentera penerangan kerajaan atau umno masih mendiamkan diri tanpa turun berjumpa dengan rakyat, maka lambat-laun rakyat akan terpengaruh dengan dakwaan pembangkang.

Pembangkang telahpun mengerakkan jentera mereka untuk bertemu rakyat dengan memanipulasikan isu GST dan TPPA.

Persoalannya apa yang jentera penerangan buat tak kan hendak tunggu PRU14 baru nak bagi penerangan kepada rakyat? 

3 comments:

  1. Hehehe ... kami setuju

    ReplyDelete
  2. Kalau ada istana 2 di kampong, 100% itu adalah kepunyaan org2 UMNO, itu lah namanya boros. 5 dekad memperjunakan nasib sendiri

    ReplyDelete
  3. Sdra Sungai Rapat Online,mohon izin

    "Terima kasih Ah Jib Gor Gong kerana memelihara kepentingan perut dan tempat tingal Rakyat negeri kami yang senang duduk seronok di Malaysia.
    Negara2 kami yang miskin tak mampu menjaga anak kami yang berjaya menghantar tiap tahun 18 billion ringgit ke negeri kami.Wang ini amat membabantu reseb bankbank pusat kami yang sentiasa memerlukan reseb wang asing.Tanpa kehadiran rakyat kami yang dapat manafaat subsidi 42Rm Billion setahun , kami tau kami tak mampu menghantar ucapan terima kasih pada 31.Ogos setiap tahun.
    Maka sebagai ganti, kami semua mengucap berbillion billion RM (dah 10 tahun) terima kasih sempena ucapan yang penuh kesombongan angkuh boros degil bangadiri sikap suka memuji diri sendiri ke langit tanpa had,di utusan utama Dewan MCA.
    Pandan dan secucuk Kamu beri ucapan selaku Bapak Sekolah Vernakular dan sahabat karib keluarga YTL,sahabat Lim Dynasti,sahabat rapat TS Pheng juga ratusan kenamaan cinions yang memberi kamu tamparan hebat.Tepat masa nya.
    Memang benar kami Negara miskin belum lagi jumpa saorang ketua Negara yang bodoh saperti kamu.Kamu Negara amat kecil hanya 25 juta rakyat.Kami menyumbang 4 juta tubuh.,ingat ya..
    Antara kami tiada siapa Negara berani mendabik dada puji diri sendiri kerana murah hati belanja kan 42 billionRm untuk subsidi beras tepung gula minyak masak petrol disel gas ,sekolah free,hospital murah/free/khidmat bersalin free.
    PPRT amat free( sebab warga kami bijak sewakan ke orang bangsa kami juga).Dapat mykad free,elekrik air bersih free,gajet smat fon RM200,Universitas free..
    Semua ketua Negara kami lebih bijak tak macam saperti kamu,kerana kami tau ini semua subsidi dan perkhidmatan free membengkerapkan lama dah khazanah kami .
    Kami ucapkan terma kasih dan harap PM 1M terus beri subsidi dan perkhidmatan free selagi mana kamu tidak bengkrap lagi.
    Walau pun rakyat kamu sendiri miskin,susah, tak cukup kemudahan asas saperti di nikmati olih 4 juta rakyat kami di Malaysia, kami yakin PM 1M terus membenar tambahan 1,000,000 lagi rakyat negeri negeri kami datang mengkecapi nikmat yang kami tak mimpi memberi kapada mereka.Kami banga ramai dari rakyat kami menjadi lebih kaya sejahtera dari rakyat kamu.
    Kami Yakin juga kamu bangga rakyat kamu,masih sengsara tak berjaya saperti rakyat kami.Nak tahu,Kami tak hairan kamu tubuh LAB 6.0.juta RM untuk kaji sifat tersasar subsidi 42BillionRM. .Husni dan KJ Ibdillah Pegawai Penumpang akan Bantu.
    Tahniah .
    Kami wakil
    Negara Gred A :Singapura, People Repablic Of China,England,Australia ,Taiwan
    Negara Gred B: India,Sri Lanka,Bangla Desh,Myanmar, Thailand
    Negara Gred C : Nepal,Laos,Cambodia
    Negara Gred Cekai : Nigeria,Iran,Irak,Columbia,Peru,Palestine ,Lebanon,Pakistan,Venezuela,Lithuania,Bosnia,Bolivia,Philiphine,Indonesia,Vietnam.
    Negara Gred bodek Kamu supaya dapat pelaburan duit rakyat kamu:England,Amerika,Turki,Australia"

    Di bawah pimpinan Ah JiB Gor Gong tiada DASAR "Anti CORRUPTION and EXTRAVAGANCE".
    arjuna waspada
    changkat lobak.

    ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.