Thursday, December 12, 2013

Pemimpin Umno Pertikai Bukti KDN Dan Pertahankan Mat Sabu


Ada juga dikalangan orang umno sendiri yang mempertikaikan bukti yang dikemukakan oleh Kementerian Dalam Negeri kononnya bukti seolah-olah sengaja diada-adakan.

Saifuddin Abdullah bekas Timbalan Menteri Pelajaran yang tewas dalam pemilihan Umno yang lalu dalam jawatan Timbalan Ketua Bahagian berkata bukti yang didedahkan oleh Kementerian Dalam Negeri (KDN) berhubung dakwaan bahawa timbalan presiden PAS Mohamad Sabu atau nama penanya Mat Sabu 121 seorang pengikut Syiah tidak meyakinkan.

Saifuddin membangkitkan bahawa Mohamad pernah menyatakan kekaguman ke atas kepemimpinan dan perjuangan revolusi Iran 1979 Imam Rhollah Khomeini.


Saifuddin dalam tulisan di Twitter berkata, beliau juga mengagumi Khomeini, dan juga tokoh revolusi lain seperti tokoh anti-apartheid Nelson Mandela, pemimpin gerila Bolivia Che Guevara, dan pejuang kebebasan India Mahatma Gandhi.

"Saya kagum Mandela, Che Guevara, Ghandi, Mother Theresa. Adakah bermakna saya Kristian, komunis, Hindu?

"Saya juga kagum Khomeini. Adakah saya Syiah?," tulisnya.

12 comments:

  1. Haihhh orang nih hidup lagi ker. Ingatkan dah bersara. Cam mana lah boleh kalah di Temerloh kerusi BN yg tak pernah kalah. Faktor calon agaknya.

    ReplyDelete
  2. Ini baru Jebat dlm istana, orgnya berprinsip, dlm umporno org sebegini kurang 5% dr keseluruhan ahli umporno..... yg lain terima bulat2 ckp pemimpin mrk tanpa soal,,,, tapi kesianlh tengok warga KDN dpt bos yg kurang cerdik......

    ReplyDelete
  3. Serupalah dlm PAS ada ust Nasha yg dipinggir olh pas krn dia ada prinsip..

    ReplyDelete
  4. Kenapalah yg kufur yg sesat yg dikagumi ? Dah tak de ke yg Muslim yg baik agamanya utk dikagumi ?

    ReplyDelete
  5. Najib sotong vahalul dan bacul bole ambil Si Pudin penjilat Jubor Nuar ke dalam ahli MT. Itu bukan bijak itu vahalul bin bacul Najib Sotong.

    ReplyDelete
  6. Najib sotong vahalul dan bacul bole ambil Si Pudin penjilat Jubor Nuar ke dalam ahli MT. Itu bukan bijak itu vahalul bin bacul Najib Sotong.

    ReplyDelete
  7. Hahahah .... dah x dipercayai oleh pengundi di kawasan sendiri .. skrg nk cuba tonjol lak adesss.... sudah laa tu ...

    ReplyDelete
  8. sdra pengundisetia,mohon masuk
    I LOVE PM.I LOVE PM .I LOVE PM.PM LOVE LOVE LOVE RM.
    Tahniah kapada Ah jib Gor Gong.
    Pelupor lifestyle Bangsawan jadi ikutan IBDiLah KJ.Saifudin.
    Bapak Liberal moderate inklusive worldview transformaci blue ocean strategy the best is yet to come endless possibilities high income nation Truly Asia 1M4U.
    Tahniah.
    UMNO budayakan ampu ampu sana sini.
    PM anggap PAU sebagai sendiri punya harta,sendiri punya roadshow sendiri punya reality show.Selebrity undangan FLOM---RM.
    Lifestyle Bangsawan ikutan belia 17 tahun mengikut KJ.
    Hidangan permata idola kecil fasbuk gajet hiburan menari untuk 365 hari -24 jam -7/11 dari pagi petang.
    Hebat sunggoh lifestyle ah jib kj ibdillah saifudin.
    Lifetsyle yang di buru olih:
    Se ekor lithuania,se ekor bosnia,se ekor lebanon,600,000 bangla.
    filipine,nepal.india,korea,jepun,nigeria,ghana,300,000 Iran,irak,kenya.1,300,000 Indon.Ramai juga Columbia,Venezuela benua keldai.
    (Truly Asia) dan every one can fly AA TS TFFFFF amat seronok dengan lifestyle.
    Kemaruk nya Ah Jib akan kepujian melangit.
    Hingga buat arrangement sendiri dapat AWARD -CULTURE OF PEACE OLIH GLOBAL PEACE AWARD.LAKONAN OLIH GLOBAL PEACE FOUNDATION- PENGERUSINI NYA----KAh KAh KAH TAN SRI ZALEHA ISMAIL !!!!!!
    Saifudin kalah temerloh new politik, anugerah boss nya sendiri GLOBAL MOVEMENT OF MODERATES GREAT CHAIRMAN FOR LIFE !
    SUPREME CONQUEROR All BLUE OCEANS !
    GENERAL DECISION MAKER suami kapada MAJOR DECISION MAKER !
    Classic betul ajib gor gong,arah sendiri punya foundation bagi award sendiri ,tebal betul kulit Ah Jib, macam IDI amin,serupa Korean Utara KIM senior, punya GREAT LEADER !!!!
    Semua di persada world view akan puji Ajib GOR,kalau dapat ada mana NGO antarabangsa yang di biayai sendiri olih Ajib Gor Gong.
    DEAR Great Leader !
    HERO of PUTRAJAYA !
    BUILDER OF FELDA EMPIRE!
    SUPREME THINKER OF CONSULTANTS !
    DEAR LEADER Of MODERATES AND LIBERALS PEACE LOVERS!!!!!
    GENEROUS TREASURER OF KHAZANAH !!
    BIG FATHER OF SEKOLAH VERNAKULAR!
    COMRADE OF TS TFFFFF !!!!
    BIG BROTHER (AH GOR) OF CINIONS!!
    CULTURED PATRON KOREAN ARTS !!!!
    SUPREME PILOT OF AA AAX !!!
    BELOVED CONFIDANTE ISA SAMAD!!!
    BRILLIANT MENTOR OF SAIFUDIN NEW POLITIKs !!!
    Hebat sungguh Visi 1M ah jib gor Great Leader KIM JUNIOR Korea Utara, malu wei Endless possibilities !
    Bangsawan Ah Jib Gor Gong,role model bangsawan 1M.
    Ah Jib Gor the English Anglopile Finance Minister.
    Sombong ,tidak mau kurangkan extravagant expenditure dan abuse of public tax payers monies saperti RM7.2 biillion bayaran kpd CONSULTANT.
    Anak murid Xi PRC konon.
    Maha Guru aH JIB GOR Gong .
    TAHNIAH ,mengarah GLC dan skim pension beli harta tanah di ENGLAND - Ah jib gor gong dapat peluang pergi playground ENGLAND - Orang putih celup..
    Tahniah ah Jib Gor Gong,the best big spender award of Malaysia.(suka sendiri puji punya bangsawan) Ah Jib Gor Gong,twitt twitt twitt lebih sikit lagi lah, hebat sungguh,mengkagumkan gandingan PM RM Kj Ibdila Saifudin Idris Tony AA..
    Hebat betul.NOW EVERBODY CAN TWEEEET TWEEEET TWEEEET.
    TOLONG TWIT LEBIH SIKIT TWIT Lah.TWIIIIITTT seluruh 1M4U FasBuk. SEMUA followers 1M4U KJ IBdiliah Saifudeen-TWEEEEEEEt LeR !.
    arjuna waspada
    changkat lobak

    ReplyDelete
  9. si pudin ni sekor mangkuk yang kalau bercakap sombong gile. memang elok la dia kalah pru sama pemilihan umno ari tu sebab berlagak nak mampos. elok mangkuk macam ni pecat je dari umno. aku pecaya kalau si mangkuk ni kena pecat esok lusa konfirm masuk pig gay ar.

    Slogan untuk saifuddin mangkuk "Dah kalah tu diam-diam je lah!". dah la rakyat menyampah, ahli umno sendiri pun naik meluat dengan mulut saifuddin ni.

    ReplyDelete
  10. din..
    kalau dah liberal sangat..
    join jer parti kantoi rakyat tu..
    buat menyemak dengan new politic awak tu...
    serabut...
    entah apa apa...

    ReplyDelete
  11. din...
    cakap jer idola kamu nuar aljuburi...
    mengapa nak malu...
    kan nuar aljuburi pun terkenal seluroh dunia...
    joinlah sekali parti kantoi rakyat tu...
    tak kuasa nak mikir new politic awak tu....
    serabut kepala...
    dah orang tak suka bla la...
    kat parlimen temerloh bungkus...
    pau pun linkup...
    masih tak faham faham...

    ReplyDelete
  12. kagum tu hanya 1 dpd 10 bukti. nak kata tak pandai, nampak macam bijak je, nak kata pandai, nampak macam bodoh je.

    ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.