Thursday, December 19, 2013

Setelah Gagal Menjatuhkan Shafee Anwar Mahu Mempergunakan Majlis Peguam PulaKetua Pembangkang dan juga penasihat ekonomi bergaji RM1 akan memfailkan aduan kepada Lembaga Disiplin Majlis Peguam yang memihak kepada pembangkang  berhubung dakwaan kononnya salah laku peguam Tan Sri Muhammad Shafee Abdullah sebagai peguam cara.

Sebelum itu Anwar Ibrahim gagal untuk mengugurkan Tan Sri Muhammad Shafee daripada menjadi ketua pendakwa dalam kes liwatnya. Kes liwat Anwar kerap kali terpaksa ditangguh kerana Anwar Ibrahim mahu peguam dan hakim yang dipilih oleh beliau sahaja yang terlibat.

Anwar Ibrahim juga berpakat dengan Datuk Mat Zain Ibrahim iaitu bekas pegawai polis dengan membuat SD palsu demi untuk memburuk-burukkan Tan Sri Muhammad Shafee.

Jika dilihat rentetan serangan bertubi-tubi terhadap Tan Sri Muhammad Shafee, ini menunjukkan Anwar Ibrahim terlalu takut kepada Shafee dalam perbicaraan kes liwat Anwar Ibrahim kali ini.

Anwar Ibrahim lebih rela menangguhkan perbicaraannya selagi Tan Sri Muhammad Shafee tidak digugurkan daripada menjadi ketua pendakwa dalam kes liwatnya

4 comments:

 1. Shafee kena pandai bermain dengan psychology, rattled his opponent with blunt statements, rile them over and over again with cynical remarks. This is not about shafee, its about anwar facing the accusation of his abnormal behaviour.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Yes....attack and attack....don't give chance to this aasshle worshipper...

   Delete
 2. saya cadangkan saiful menarik balik kes liwatnya. mengalah bukan bermakna kalah. tapi lebih bijak kerana saiful akan menyelamatkan masa berjuta rakyat malaysia daripada penipuan yang tak berkesudahan. walaupun mahkamah melepaskan anwar tapi hakikatnya rakyat malaysia tahu apa yang sebenarnya berlaku. berundurlah saiful. berundurlah secara terhormat. saya percaya anda akan lebih mampu mengecap kedamaian hati jika anda mengakhiri kes ini dengan lapang dada dan kemaafan dari jutaan rakyat malysia. jangan lah buang masa anda dengan syaitan bertopengkan manusia. anda tak akan menang. serahkan segala2nya kepada Allah. Allah lebih tahu apa yang terbaik untuk anda. saya rasa rakyat malaysia sudah letih dihadapkan penipuan demi penipuan. semuanya berada di tangan anda

  ReplyDelete
 3. Jika Saiful berundur bermaksa saiful berdosa besar kerana membiarkan umat nabi Lut bermaharajalela. Ini memberikan Anwar ruang yang cukup luas untuk melakukan perbuatan yang terkutuk. Mahkamah yang lalu telah melepaskan Anwar bukan disebabkan Anwar tidak bersalah tetapi atas kesalahan teknikal sahaja. Peguam pendakwa pula telah bersengkongkol dengan Anwar memberikan kemenangan pada Anwar. jadi rakyat Malaysia mahu keadilan ditegakkan seadil-adilnya demi umat Islam di Malaysia.

  ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.