Friday, January 10, 2014

Anwar Ibrahim dan Malaysiakini Memang Pembohong - Chandra Muzaffar


Pengerusi International Movement for a Just World (Just International), Chandra Muzaffar hari ini kesal dengan laporan yang dibuat oleh portal rasmi pembangkang Malaysiakini yang dilihat berat sebelah dalam kes perbicaraan beliau dengan Anwar Ibrahim.


Chandra juga mendakwa bahawa beliau tidak pernah memohon maaf atau membayar sebarang pampasan kepada Anwar Ibrahim seperti yang dilaporkan oleh beberapa portal pro-Anwar iaitu Malaysiakini.

Menurut Chandra, Anwar memfailkan saman malu (defamation suit) ke atasnya pada 6 Mac 2008 atas tiga tuntutan.


Bagaimanapun Anwar menggugurkan dua tuntuntan (i) it would be “disastrous” if Anwar became prime minister (ii) that Anwar had lied to Malaysians.

“Disebabkan beliau telah menggugurkan dua tuntutan pertama, saya bersetuju untuk menarik balik kenyataan saya mengenai insiden Kampung Rawa.

“Anwar, melalui peguam beliau, turut bersetuju beliau tidak mencari sebarang kos, ganti rugi mahu pun permohonan maaf dari saya.”

Dalam kenyataan beliau, Chandra turut mengecam laporan Malaysiakini yang tidak seimbang dan komen-komen dari pembaca portal tersebut yang tidak adil dan memandang rendah kepadanya.

6 comments:

 1. Keling Pariah Chandra Muzafar yang nak meraih keuntungan dari percaturan politik Malaysia. Ini dia , nak saman , saman lah................................

  ReplyDelete
 2. Yang Pariah ialah Anwar Al Jub, bukan Chandra Muzaffar. Down with Raja Liwat!!!

  ReplyDelete
 3. Cerita Liwat berasal dari otak bebal Mahasewel Kuti, yang kita nak ikut buat apa. Mahakartun ini nak tutup semua cerita rompakan demi rompakan yg dibuat nya selama 5 dekad. Haramjadah Laknatullah.

  ReplyDelete
 4. Keling tempang ini dah dapat semua yg dikehendaki nya, kemewahan hasil dari jadi penyokong tegar Mahasewel.

  ReplyDelete
 5. Standard Chandra Muzafar sama dengan Tun Nallikarupin . Mereka Berjaya meraih berjuta juta hanya kerana hentam Anwar.

  ReplyDelete
 6. Penjilat Anwar Al-Jub kembali bersuara ha..ha..ha!! Jilat ya macaii!

  ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.