Monday, January 20, 2014

Dilarang Masuk Ke Jepun: Anwar salahkan Wisma Putra Tapi Ada Cerita Disebalik


PKR mendakwa Wisma Putra telah menggunakan tekanan politik yang terselindung sehingga menyebabkan ketua umum kesayangan parti itu Brother Anwar Bin Ibrahim dilarang memasuki Jepun.

Difahamkan oleh portal rasmi pembangkang Malaysiakini Peguan parti PKR Latheefa Koya, berang dan dikatakan akan menghantar memorandum ke negara Jepun untuk mendapat penjelasan berkaitan ketua umum kesayangan mereka yang diperlakukan seperti demikian.
Anwar yang juga ketua pembangkang malam tadi mendakwa dilarang memasuki Jepun ekoran sesuatu yang berlaku tahun lalu yang melibatkan dirinya begitu popular diJepun.

Katanya, pegawai imigresen di Lapangan Terbang Narita memintanya mengambil penerbangan pertama untuk kembali ke Kuala Lumpur sejurus sahaja tiba atau akan dihantar pulang.

Larangan Anwar Ibrahim memasuki negara Jepun ekoran tersiarnya penerbitan gambar-gambar dari video seks individu mirip Anwar dalam majalah lucah terkenal Jepun, BUBKA.

Sebagai sebuah negara maju Jepun tidak mahu pemimpin yang terpalit dengan video-video berunsur sedemikian memasuki negaranya. Bagi pentadbiran Jepun orang seperti Anwar Ibrahim tidak layak menjejak kaki dinegara matahari terbit itu kerana tidak ada faedah malah boleh membawa keburukan kepada rakyatnya.

Tujuan Anwar Ibrahim memasuki Jepun adalah sebagai 'follow-up' terhadap perjanjian antara Malaysia dan Jepun dalam dasar pandang ke Timur kedua selepas Tun Mahathir.

Anwar difahamkan akan memburuk-burukkan negara Malaysia supaya pihak pentadbiran Jepun tidak percaya kepada Malaysia dan seterusnya membatalkan sebarang perjanjian yang melibatkan ekonomi Malaysia.

4 comments:

 1. Jepun komited bersahabat dengan Malaysia. Itulah budaya Jepun. Sekali kawan, selamanya kawan. Tak penah khianat. Nampak sangat masa dalam kerajaan kerja Anwar cuma tido dan tak tahu kerjasama antarabangsa Malaysia. Jangan terkejut lepas ni Anwar tak boleh masuk Arab Saudi pulak hahaha

  ReplyDelete
 2. Kerajaan Jepun malu kalau bagi Anwar masuk sebab Anwar jadi pelakon majalah lucah popular. Tapi melayu pkr dan pas tak pernah malu pun. Siap puja lagi, memang memalukan.

  ReplyDelete
 3. Jepun juga takut Anwar pengaruh anak muda mereka dalam gejala LGBT

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kuat BENAR PENGARUH wismaputra terhadap JEPUN..."halo halo watashi kamashi itu nuar brhim jgn kasi msuk itu JAPON"..hait hait arigato gozaimas DATO SRI...huahua mmg klako org2 PR ni spender koyak salahkn org..KUAKUA

   Delete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.