Saturday, January 4, 2014

Exco Agama Selangor kata Tindakan Akan Diambil Terhadap Jais Bagaimana dengan Editor Herald



Kerajaan Negeri meminta Jabatan Agama Islam Selangor (Jais) menyediakan laporan terperinci termasuk hasil siasatan ketika merampas sejumlah naskah Bible berbahasa Melayu dalam serbuan ke atas Persatuan Bible Malaysia di Damansara pada Khamis lepas.

Pengerusi Jawatankuasa Tetap Hal Ehwal Islam, Permodenan Pertanian dan Pembangunan Desa Negeri, Sallehen Mukhyi mewakili Menteri Besar Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim berkata beliau telah mengarahkan Setiausaha Kerajaan Negeri agar segera menyemak dan meneliti operasi Jais itu.

"Semakan bagi memastikan pegawai penguatkuasa Jais mematuhi (prosedur) operasi standard yang telah ditetapkan dan tindakan sewajarnya akan diambil jika terdapat pelanggaran peraturan atau kecuaian semasa melakukan rampasan dan serbuan tersebut.

Sallehen berkata kerajaan pakatan rakyat yang didominasi oleh Dap memandang serius insiden serbuan itu dan ia merupakan insiden kedua melibatkan Jais selepas pemeriksaan mengejut terhadap Gereja Methodist Damansara Utama di Damansara tahun lepas.

Sebelum kerajaan pakatan ingin mengambil tindakan terhadap Jais mereka sewajarnya mengambil tindakan terhadap Editor mingguan Katolik, The Herald, Lawrence Andrew yang mendakwa dalam kenyataannya yang dibuat pada 27 Disember mendakwa gereja di Selangor akan terus menggunakan perkataan 'Allah' walaupun Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) telah mengeluarkan notis peringatan ia tidak boleh digunakan orang bukan Islam.

Pihak Kristian yang memulakan dulu peperangan ini sehingga berani mencetak dan mengedar bible berbahasa Melayu. Umat Islam tahu ada pemimpin Pas dibelakang Editor Mingguan Katholik ini namun perintah Mahkamah dan titah Sultan Selangor sewajarnya dipatuhi.

14 comments:

  1. Itu exco agama kristian kot...Kalau agama Islam kena le naikkan syiar Islam

    ReplyDelete
  2. MAsya Allah..
    kenapa org Islam jd talibarut pd kafir!
    Terang2 Gereja dna paderi tu yg cari pasal
    langgar keputsan mahkamah..
    langgar hak asasi Umat Islam..
    kenapa PAS jd munafik salahkan JAIS pulak?

    Kenapa pihak Kristian tidak disiasat dahulu? Ya Allah gerammnya kpd munafik2 ini!!!


    Apakah ini tanda2 Selangor akan dpt bala musibah besar dr Allah?
    Tanda2 Allah mahu hina org Selangor yg memuja ideologi PR yg jauh dr norma Muslim.
    Mereka bertuhakan politik yg cukup kotor, songsang..

    Tunggulah.. kemurkaan Allah.. PAS mmg penolong kafir.. PAS Munafik!
    Semoga laknat ALlah kpd puak2 ini yg sama2 bersekongkol dgn kafir!

    ReplyDelete
  3. Kasihan macai PAS..
    mereka masih tertipu dgn tipudaya yg pemimpin adan mereka sendiri bina..
    mereka nmpk isu ini hanya isu mainan politik UMNO? mereka tdk peduli ini soal Aqidah..
    semakin lama mereka semakin tk kenal Allah..
    semakin tidak tahu apa matlamat dn hala hidup.
    mereka seronok dan tenggelam dlm 'penzinaan' siasi yg mereka ciptakan..

    sedangkan asas Agama mereka lacurkan..
    biarlag mereka nk kutuk UMNo atau Noh Omar.. sekurang2nya masih ada di hati utkkita lawan kejahatan kafir.
    Yg nk menilai ialah Allah SWT bukan Nik Ajis atau Mat Sabu.. atau Hadi

    Yg beriman dgn Allah pasti merasa gerun dgn ujian ini.. ini Allah dtgkan utk uji kita..
    ujian kuasa vs Agama.. ini jauh lbh dhsyat dr tolak HUDUD. tolak HUDUD masih ada hujah& maslahat....tp tolak TAuhid maaflah neraka Jahannamlah tempatnya! nauzubillah!

    Nabi berperang krn Tauhid.. bkn krn harga barang naik,, Yahudi naikkan harga barang tp Nabi xpernah arahkan berperang..tp Syariat perang turun bila Aqidah Islam diganggu.. Islam dihina..

    Apakah PAS laknat peduli soal ini??

    ReplyDelete
  4. Sejak PR mula mendapat sokongan agama Islam mula diperkotak-katikkan.....hairan benda ni amat susah didengari dahulu.......apakah bala dari Allah sedang menimpa penduduk negeri Selangor

    ReplyDelete
  5. pas lagi teruk dibnding umno..keh keh. Klu hjat pr berkuasa, aq agak ahli2 pas dn org islam 'terkedu' can cicak kena kapor. pas hebat.

    ReplyDelete
  6. Aku rasa ada yang tak kena dalam PAS nih...mungkin ada yang dah convert secara diam-diam...moga dijauhi Allah...

    ReplyDelete
  7. Salam Bro,inilah jadinya kalau nak berkuasa tanpa menggunakan akal ! Semua boleh asalkan dapat kuasa.Kesian melayu selangor! Bertindaklah sekarang asalkan jangan nanti nama aje melayu tapi islamnya entah ke mana !

    ReplyDelete
  8. demi undi, pas jadi makin bangsat

    ReplyDelete
  9. Itu lah masaalahnya bila parti PAS guna agama Islam demi kepentingan politik sempit dan bangangnya. Yang terbaik adalah mengguna pengaruh politik untuk menjaga kepentingan Islam. Saehen ini telah dicucuk hidungnya oleh PKR dan DAP dan mengikut saja demi kepentingan politik PAS bukan untuk mengukuhan Islam di Selangor. Syabas JAIS..serbu lagi gereja-gereja di Selangor yang menyalahguna khalimah Allah.

    ReplyDelete
  10. Jana Duit RM900 Sehari Tanpa Modal! , Syarat kelayakan: Anda ada facebook dan tahu komputer sikit2. Anda hanya perlu open link di bawah dan register sebagai member. Lepas register terus dapat upah USD 25, bersamaan RM 80.00 lebih kurang. Dah tu, anda akan dapat link anda sendiri... pastu apa lagi? Copy link anda atau copy terus semua ayat saya ni, and paste kat facebook atau apa2 saja yg anda tahu, mcm email, tweeter dan sebagainya. Setiap orang yang open link anda, anda akan menerima ganjaran sebanyak USD 10 atau RM 30.00 lebih kurang. Mudah kan!!! cek (akan dipos terus ke rumah).
    Copy & paste link ini...

    http://www.theweeklypay.com/index.php?share=234328

    ReplyDelete
  11. Habislah PAS. Cukup-cukuplah menganggap parti/diri sebagai parti/pejuang Islam.

    ReplyDelete
  12. yg merapu kerapu tu mintak belek2 sikit sejarah penggunaan kalimah 'Allah' dlm gereja. Ia dimulai oleh mubaligh Kristian Eropah dgn niat mengkristiankan Nusantara lebih dr seabad dahulu. Msykt pribumi yg berjaya dikristiankan menggunakan bible yg antaranya mengandungi kalimah 'Allah'.Maka,adakah wajar keturunan pribumi Kristian yg ada kini dihukum sedemikian rupa? Bagi mereka, sejak kecil, mengenali tuhan Kristian mereka dgn nama 'Allah'? Dan tidak wajar Bible Iban dirampas kerana 'Allah' boleh digunakan oleh penganut Kristian Sabah & Sarawak.JAIS melakukan kesilapan besar. Bertindak mengikut nafsu.Buta perundangan kot?

    ReplyDelete
  13. Inilah melayu islam yang paling bengong yang ada di bumi allah ini.maruah islam tak perlu dibela maruah kristian mesti dipertahankan hingga ketitisan darah terakhir.mohon dijauhi bala allah .amin

    ReplyDelete
  14. Inilah melayu islam yang paling bengong yang ada di bumi allah ini.maruah islam tak perlu dibela maruah kristian mesti dipertahankan hingga ketitisan darah terakhir.mohon dijauhi bala allah .amin

    ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.