Friday, January 10, 2014

'Kami Menyokong Penuh Kenyataan dan Pandangan Mufti Perak' - NGO


Kami tetap akan menyokong penuh kenyataan dan pandangan Mufti Perak kerana kenyataannya adalah benar, kata seorang NGO yang mengambil bahagian dalam perhimpunan aman yang diadakan sebentar tadi.Lebihkurang 150 orang dari 12 pertubuhan bukan kerajaan (NGO) mengadakan perhimpunan aman di Dataran KTM di sini hari ini bagi menyokong Mufti Perak, Tan Sri Harussani Zakaria berikutan kenyataan beliau melabel pihak yang cuba menjatuhkan kerajaan yang sah dianggap penderhaka atau bughah kepada negara dan boleh diperangi.

Harussani diserang hebat oleh pecacai kafir Dap apabila mengeluarkan kenyataan sedemikian. Mereka bukan sahaja mengecam malah memaki hamun dan tidak kurang pula menggelarkan mufti dengan pelbagai gelaran. 

Portal Malaysiakini dan Malaysia Insider yang menjadi portal rasmi pembangkang turut memainkan isu ini sehinggakan isu ini menjadi popular dikalangan penyokong pakatan haram.

Perhimpunan itu diadakan selepas solat Jumaat turut mengecam Pengarang The Herald, Paderi Lawrence Andrew berhubung penggunaan kalimah Allah.

Mereka turut menyatakan sokongan terhadap cadangan bekas Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad supaya Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) diwujudkan semula.Gambar oleh Sekupangduas

3 comments:

  1. Harussani tak layak jd mufti otak standart cai cai umno ja,harussani jadi pelapik pungkoq pemimpin umnogok

    ReplyDelete
  2. Anon 7.27 ini ialah penyokong tegar PRosak yang menyembah Dapig. Belajar takat Tingkatan 3 ja tapi ada hati nak nilai kehebatan Mufti. Cermin diri sendiri dulu ooi

    ReplyDelete
  3. Anon 727 kaki MELANCHAP. Confirm.

    ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.