Thursday, January 9, 2014

Kerajaan DAP Pulau Pinang Minta Tulisan Jawi Di Sekolah Ini Dibuang?


Pihak pengurusan Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Convent Bukit Mertajam, dekat sini tidak perlu melayan sebarang permintaan atau arahan daripada pihak luar yang meminta agar tulisan Jawi pada papan tanda utama sekolah itu dibuang.

Pengarah Pendidikan Negeri, Datuk Ahmad Tarmizi Kamaruddin berkata, papan tanda sekolah yang mengandungi tulisan Jawi itu telah dipasang sejak 10 tahun lalu dan ia tidak mempunyai sentimen keagamaan kepada mana-mana pihak.

"Saya difahamkan papan tanda itu sudah dipasang sejak 10 tahun lalu dan pihak sekolah tiada sebab untuk menanggalkannya atau mengganti dengan papan tanda baharu kerana langsung tiada kaitan dengan sentimen keagamaan.

"Malah tulisan Jawi adalah sama seperti tulisan bahasa Melayu dan bahasa Inggeris kerana ia ditulis sebagai tambahan bagi menggantikan tulisan roman yang merujuk kepada nama sekolah," katanya.


Kenapa kerajaan kafir Dap yang dipimpin oleh 'khakifah Umar AbdAziz Pas' terlalu benci dengan tulisan Jawi?

Sumber

3 comments:

  1. Diaorg boleh engkar arahan mahkamah supaya jgn gunakan Allah knp kita nak ikut arahan mereka. Syabas Pengarah Pendidikan kerana tegas dengan pendirian anda. Kami sokong

    ReplyDelete
  2. Ethnic cleansing sudah bermula. Tidak lama lagi jadilah kita orang2 Melayu mcm. Islam Bosnia. Apa nak dikatakan. Orang2 Melayu kafir sendiri menyokong kafir Serb Pulau Pinang melakukan ethnic cleansing. Tak lama lagi jadi Melayu Pulau Pinang jadi Melayu Singapura lah.....

    ReplyDelete
  3. Pulau Pinang telah menjadi seakan Israel, tempat pengumpulan satu bangsa sahaja.

    ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.