Monday, January 6, 2014

Khairy Jangan Buat Kerja Bodoh Anda Menteri dan Pemimpin Umno


Blog Din Turtle - Diatas saya ambil dari Tweeter Khairy Jamaluddin yang telah meRETWEET mesej Hannah Yeoh yang jika diterjemahkan berbunyi -

"MB Selangor harus menggantung tugas pegawai Jais yang memberi arahan serbuan ke atas BSM tanpa restu kerajaan negeri. Alkitab yang dirampas perlu dikembalikan"

Biasanya kalau seseorang itu me'retweet' mesej orang lain tanpa disusuli komen, ini bermakna dia SOKONG dan SETUJU dengan apa yang ditulis.

Sebenarnya sokongan dari KJ terhadap kenyataan Hannah itu tidaklah memeranjatkan. Selama inipun, KJ tidak pernah nyatakan pendiriannya dalam isu kalimah Allah. KJ juga tidak pernah bersuara sepanjang isu kalimah Allah diperdebatkan, baik semasa proses rayuan dijalankan ataupun sewaktu isu ini diperhangatkan oleh Lim Guan Eng tahun lepas.


Apatah lagi sikap kurang ajar yang ditunjukkan oleh paderi Lawrence Andrew apabila Editor Mingguan Kristian itu mahu terus gereja di Selangor menggunakan kalimah Allah dalam perhimpunan mereka langsung tidak ada sebarang kenyataan daripada Khairy.

Baca selanjutnya disini

5 comments:

 1. KJ ni otak liberal, contoh melayu liberal dalam UMNO. Jgn nak tuduh dalam PAS ada liberal UMNO pun ad jugak... lihat la dan nilaikan sendiri wahai orang2 UMNO yg undi KJ dalam PAU dulu.... blogger2 pro BN dah kempen jatuh KJ tapi org2 UMNO ni ada sifat ampu sana ampu sini demi periuk nasi walaupun mulut kata perjuangan UMNO demi bangda . Cittt

  ReplyDelete
 2. Entah ler saya sebagai penyokong umno pun agak risau dengan pemimpin umno sekarang

  ReplyDelete
 3. Dia penakott... x dek telo...

  ReplyDelete
 4. Akibat si Kaduk naik junjung, mengutamakan orang Cina, mengenepikan Islam dan Melayu. Sekarang dah kena main dengan PEMANDU.

  ReplyDelete
 5. uikksss twiter dia kena hackk kowwttt.....dia ni bertanding kawasan aku rela undi kerbau or lembu.

  ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.