Wednesday, January 29, 2014

Khalid Setuju Dilantik Menjadi Penasihat Ekonomi Selangor Bergaji RM1Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim sudah bersetuju untuk mengambil alih jawatan penasihat ekonomi Selangor bergaji RM1 selepas Datuk Seri Anwar Ibrahim menggantikannya sebagai menteri besar, kata sumber PKR.

Khalid dikatakan sudah bersetuju dengan cadangan agar beliau dan ketua pembangkang itu bertukar jawatan demi kestabilan parti dan Pakatan Rakyat (PR) secara keseluruhannya.

Walaupun Anwar menjadi MB, Khalid masih boleh memainkan peranan besar sebagai penasihat ekonomi bergaji RM1 seperti mana Anwar lakukan suatu ketika dulu," kata sumber dalaman

Di kalangan parti komponen PR, langkah Anwar untuk turun ke Selangor bagi menyelesaikan ketegangan di antara Abdul Khalid dan Pengerusi PKR Selangor Mohamed Azmin Ali mendapat sokongan penuh DAP akan tetapi tidak mendapat sokongan daripada PAS.

Sumber memberitahu, Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang sendiri masih mahu Khalid kekal menerajui Selangor dan tidak bersetuju dengan Anwar mengepalai negeri terkaya di Malaysia itu kerana khuatir sesuatu yangt buruk bakal berlaku.

Anwar mahu bertemu Haji Hadi tetapi presiden PAS menolaknya. Sebaliknya, Haji Hadi bersama Datuk Mustafa Ali bertemu dengan Khalid Ibrahim sahaja buka Anwar," kata sumber dalaman itu.

Anwar kini sedang melobi beberapa pemimpin Pas seperti Dr Hatta, Salahauddin Ayob, Mahfuz dan beberapa lagi pemimpin kanan yang boleh dicucuk hidung agar bersetuju dengan tindakannya.

Sementara itu Mat Sabu sudah awal-awal lagi menyatakan sokongan tidak berbelah bahagi terhadap Anwar Ibrahim sebagai MB Selangor.

Bagi Pas mereka lebih layak menentukan siapa bakal jadi MB Selangor bukannya Anwar Ibrahim.

Menurut Setiausaha PAS Selangor Mohd Khairudin Othman, Pas menghantar beberapa nama untuk dipertimbangkan bagi menjadi calon MB Selangor harap jangan dibakulsampahkan sudah.

5 comments:

 1. La ...mat sabu kata Wan azizah dah jadi terowong dikerjakan Anuar...

  La ni sokong pulak...sahih dia ni Shiah dan suka mutaah...

  ReplyDelete
 2. Klu aku pengundi kajang, malas aku nak gi ngundi, tak sudah sudah kena kencing je.

  ReplyDelete
 3. Mat sabu semuanya boleh, tibai bini org pun boleh. Dah basuh ke air burit mah kat muka tu sabu ooi.

  ReplyDelete
 4. Penasihat ekonomi gaji RM1 tp masyuk bykkkk.....

  ReplyDelete
 5. sebut je nama mat sabu mesti ingat anugerah gelaran yg diberikan kepada anwar ibrahim. bayangkan jika gelagan tu ditulis lengkap didalam surat resmi mesti semua orang tau siapa yg meanugerahkan gelaran tu.

  ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.