Monday, February 24, 2014

Harakah Haram Berita Hadi DiPerintah Bayar RM2 Juta, Kes Bermula Di Sungai Rapat


Lidah rasmi Pas Harakah hari ini mengharamkan satu berita yang amat penting buat tatapan rakyat Malaysia amnya khasnya kepada ahli-ahli Pas diluar sana yang hanya mengambil berita daripada hanya lidah rasmi ini.

Berita yang keluar hari ini adalah Presiden Pas sendiri Datuk Seri Abdul Hadi Awang diperintahkan membayar ganti rugi RM2 juta kepada Ketua Angkatan Muda PKR Mohd Shamsul Mat Amin - yang menjadi calon PKR DUN Bukit Besi pada pilihan raya umum lalu - berhubung kes saman fitnahnya.

Sebenarnya kes bermula di Sungai Rapat apabila seorang aktivis sosial yang bernama Hamdan Bin Osman bersama 20 yang lain telah membuat laporan polis terhadap kenyataan yang dibuat oleh Datuk Seri Abdul Hadi Awang mengenai calon PKR yang menjual pil kuda.

Mereka membuat laporan polis di Balai Polis Kampung Rapat Medan Gopeng dengan harapan agar pihak berkuasa dapat menyiasat dakwaan yang dikeluarkan oleh Haji Hadi dalam ceramah beliau.
Apa pun Haji Hadi perlu faham walaupun beliau merupakan seorang Presiden Pas, rakan pakatan tidak pernah menghormati dirinya apatahlagi sering kali mengikut telujuk Lim Kit Siang dan Anwar Ibrahim. Dimanakah maruah sebuah parti yang kononnya memperjuangkan Islam jika Presidennya pun tidak dihormati?


Tahniah kepada saudara Hamdan Osman yang berani tampil ke hadapan dalam isu ini yang membuatkan Presiden Pas pening kepala sekarang.

2 comments:

 1. Allah masih sayangkan Hadi lagi....betui. ..Kot Allah tak sayang dia senang je...Hadi ikut Anuar dan Rani dan Kalid Samat masok gereja..Tup Tup Malaikat Maut mai cabut nyawa Hadi dalam GEREJA ! NAYA .......

  ReplyDelete
 2. Alhamdulillah... Laknat Allah terhadap Hadi Awang yang Mengkafirkan Saudara SeIslam.. Peringkat Pertama.....

  Ulamak Yang Memfitnah orang kata Ada Bukti...Tup tup Tunjuk Video Besi???

  Hadi Awang Penipu Agama, Sebat dan Salah Guna Duit Derma Masjid Rusila, Kafirkan Orang Islam.. Sebar Fitnah Kerana Hasad Dengki...

  Kita Lihat dan Perhatikan Kesudahan Akhir riwayat Hadi Awang nie Macam Mana..

  ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.