Sunday, February 16, 2014

Ketulan daging babi di pintu Masjid Cherok Tokun, Machang Bubok


Seorang jemaah terkejut apabila menemui seketul daging babi yang diletakkan di hadapan pintu Masjid Cherok Tokun di Machang Bubok di sini pagi tadi.

Kejadian disedari seorang jemaah berusia 78 tahun yang semasa itu baru memasuki ke perkarangan masjid terbabit bagi menunaikan solat subuh kira-kira pukul 5.30 pagi.

Bagaimanapun, warga emas terbabit terus melaporkan kejadian itu ke balai polis berhampiran sebaik mendapati daging tersebut merupakan daging babi.

Difahamkan, laporan dibuat kerana tidak puas hati dengan kejadian yang berlaku namun tidak mengesyaki mana-mana individu terlibat.

Sebelum ini Badan Perhubungan Umno Pulau Pinang mengecam dan mengutuk tindakan Anggota Dewan Undangan Negeri (Adun) Machang Bubuk Lee Khai Loon yang bertindak biadab apabila menyumbat kangkung ke dalam mulut patung menyerupai Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak.

Pas melalui Timbalan Presiden PAS Mohamad Sabu berkata, “sebagai seorang Melayu, saya langsung tidak terasa terhina dengan tindakan Adun Machang Bubuk itu”. Flash mob kangkung adalah simbolik yang mengharapkan Perdana Menteri boleh prihatin terhadap perasaan rakyat yang susah dan tidak bermaksud untuk menghina sesiapa. 


3 comments:

  1. Mat Sabun bukan Melayu sebab tu dia tidak rasa apa2... Dia tu sanggup buat apa saja, jilat buntut cina DAPig pun sanggup asalkan dapat kuasa,dia tak sedar yang dia tu dipergunakan utk memecah belahkan Melayu dan Islam...

    ReplyDelete
  2. Ape kurangnya admin sangup jilat buntut pemimpin umporno....

    ReplyDelete
  3. Kalau jumpa sapa yang lempar daging babi tu aku cadangkan supaya kita senyapkan saja. Tapi mayatnya kita humban dalam parit. Tak payah report polis. Lambat sangat

    ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.