Tuesday, February 11, 2014

Majlis Peguam Mahu NGO Islam Diambil Tindakan tapi Tidak Pula Pada Teresa Kok


Majlis Peguam hari sepakat meminta pihak berkuasa mengambil tindakan terhadap NGO Islam yang mengecam perbuatan Teresa Kok yang memuat turun video menghina orang Melayu.

"Majlis Peguam berpandangan yang demonstrasi oleh sekumpulan NGO melibatkan penyembelihan ayam dan melumur darahnya pada sepanduk dengan gambar pemimpin politik tertentu termasuklah rujukan kepada peristiwa 13 Mei secara tersurat atau tersirat - adalah satu bentuk mengapi-api dan ancaman kepada ketenteraman awam",kata Presiden Majlis Christopher Leong dalam sidang media

Teresa Kok sebelum ini menerbitkan satu klip video yang menyebut perkataan Malay si, klip video yang berdurasi selama 11 minit 39 saat itu turut memuatkan sindiran kepada pemimpin negara serta fitnah berhubung krisis keselamatan di Sabah dan mengaitkannya dengan isu diplomatik yang berlaku antara Malaysia dan Filipina.

Keadaan ini telah membangkitkan kemarahan beberapa NGO Islam yang bersabar sudah sekian lama sejak Teresa mempertikaikan tulisan jawi pada papan tanda jalan, mempertikaikan azan di surau dan mempertikaikan wang zakat.

Majlis peguam tidak sekalipun menegur perbuatan biadap yang dilakukan oleh pemimpin pakatan terutamanya pemimpin Dap tetapi majlis peguam akan bersuara jika NGO Islam, pemimpin umno cuba membuat demonstrasi.

Malah yang lebih malang lagi apabila majlis peguam bersekongkol dengan parti pembangkang membuat demonstrasi bagi menjatuhkan kerajaan yang ada secara demonstrasi jalanan.

Demonstrasi turun yang dilakukan oleh parti pembangkang kononnya dilakukan demi untuk menurunkan harga barang sebenarnya untuk menggugat keselamatan dan ketenteraman awam juga mendapat sokongan daripada majlis peguam.

Majlis peguam telah didominasi oleh peguam kafir yang berkiblatkan parti pembangkang dan mereka akan sentiasa memantau pergerakan NGO Islam ini.

Jika ini berlaku Majlis Peguam perlu dibubarkan dan digantikan dengan Majlis Peguam yang lebih profesional

2 comments:

  1. Presiden Majlis peguam ngan teresa cock tu kan sama..pemakan babi, perangai pun cam babi... ape nk heran.....

    ReplyDelete
  2. Dh peguam melayu bodoh kelas 3 mcm mane nk teraju Majlis Peguam setakat peguam aggrement boleh lh.....

    ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.