Tuesday, February 25, 2014

Solat Hajat Untuk Haji Hadi Untuk Elak Musuh Seperti Anwar IbrahimPas hari ini mengerah seluruh ahlinya agar membuat sembahyang hajat bagi menyelamatkan Presidennya Datuk Seri Abdul Hadi Awang diperintahkan membayar ganti rugi RM2 juta kepada Ketua Angkatan Muda PKR Mohd Shamsul Mat Amin.

Pas melakukan ini semua adalah berdasarkan kerjasama politik (tahaaluf siyasi) dari Pakatan Rakyat untuk terus berkuasa bersama cina Dap dan PKR.

Sebelum ini Ketua Dewan Muslimat PAS Pusat, Siti Zailah Mohd Yusof berkata Pas tidak boleh mentadbir sendirian tanpa bantuan daripada cina Dap dan PKR. Jika ada pun Pas hanya mampu di negeri-negeri Kelantan sahaja. Lihatlah bila cina Dap bantu Pas di negeri Selangor Pas memenangi banyak kerusi sehingga ada yang menjadi exco.

“Tahaaluf siyasi antara DAP dan Parti Keadilan Rakyat (PKR) telah berjaya membawa PAS keluar dari kawasan pantai timur dan ada pemimpin Pas yang kaya raya", kata Zailah

Timbalan Presiden Pas, Mohammad Sabu mengakui parti itu tidak mampu berjuang bersendirian sebaliknya memerlukan rakannya dalam Pakatan Rakyat untuk membantunya melebarkan jajahan khususnya dalam pilihan raya umum akan datang.


Oleh yang demikian samada suka atau tidak semua ahli-ahli pas terhadap Presidennya diperintah bayar RM2 juta perlu ditelan dengan sebaik-baiknya kerana selama ini mereka terlalu sombong dan angkuh.

Kononnya konsep Tahaaluf siyasi bersama cina Dap dan PKR adalah cukup terbaik dan kini memakan diri pemimpin mereka sendiri.

Yang penting PKR telah berjaya dapat meletakkan Presiden Pas sebagai seorang pemfitnah.

3 comments:

  1. Marilah kita bersama membuat sembahyang hajat dan berdoa kepada Allah.. semoga mereka yang bersengkongkol untuk menjual Kalimah Allah kepada orang Kristian untuk memurtatkan orang Islam serta menghina Agama Islam menerima padah dan balasan dari Allah di dunia dan akhirat.. Supaya perkara ini akan menjadi petunjuk dan tauladan kepada jenarasi seterusnya....Amin

    ReplyDelete
  2. Semoga Allah selamatkan Umat Islam daripada Syaitan berwajah ulamak...

    ReplyDelete
  3. Inilah akibatnya apabila Allah menutup pintu hati syaitan berwajah ulamak.... Walaupun telah menerima musibah, masih lagi mengejar harta dan kuasa dunia... Mereka ini tidak ingat kepada mati dan balasan dari Allah...Semoga kita di jauhi dari sifat syaitan ini.....

    ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.