Monday, March 31, 2014

Benarkah Akhbar DailyMail Menipu Dalam Laporan Terhadap Kapten Zaharie


Anak perempuan Kapten Zaharie Shah juruterbang pesawat MH370 Aisyah Zaharie menuduh akhbar tabloid British The Daily Mail membuat laporan yang salah terhadap ayahnya.

The Daily Mail telah mengeluarkan satu laporan terhadap insiden kehilangan pesawat MH370 semalam bahawa ahli keluarga juruterbang kapten Zaharie Ahmad Shah , 53 , sebagai diganggu.

Tetapi Aishah Zaharie, berkata laporan Daily Mail palsu dan tidak benar sama sekali.

Menurut The Daily Mail semua laporan yang dimuatnaik dalam akhbarnya adalah hasil daripada keterangan yang diberikan sendiri oleh keluarga Kapten Zaharie kepada pasukan penyiasat.

Pasukan penyiasat telah menyiasat kedua-dua juruterbang samada mereka boleh terlibat lebih jauh apabila terlalu fanatik terhadap politik. 

Dalam facebook Aisyah, Aisyah menulis "Dear Daily Mail , Anda harus mempertimbangkan membuat filem kerana anda begitu pandai membuat cerita dan skrip dari udara nipis ," katanya dalam satu catatan lewat semalam di laman Facebook beliau.

"Semoga Tuhan merahmati roh anda. Anda boleh membuat taruhan keldai anda saya tidak akan memaafkan anda , "tambah Aisyah yang berusia 28 tahun.

Pihak AFP tidak dapat mengesahkan komen kerana tetapan terhad- akses ke laman Facebook Aishah ini . Aisyah juga tidak membalas semua mesej yang dihantar oleh pihak AFP apabila meminta komen beliau.

Benarkah laporan The Daily Mail bahawa  Zaharie adalah di ambang penceraian dengan isterinya.

Benarkah isteri Zaharie Faizah Khanum Mustafa Khan memberitahu penyiasat bahawa dia tidak bercakap dengan dengan Zaharie pada minggu-minggu sebelum penerbangan dan berundur kedalam kawasan dia bermain simulalator.

Keluarga Zaharie telah menjauhkan diri daripada media, tetapi anak lelaki berusia 26 tahun , Ahmad Seth menolak spekulasi bapanya mungkin sengaja dialihkan pesawat untuk tujuan jahat dalam satu temu bual dengan New Straits Times Malaysia minggu lepas.

Rakan-rakan dan rakan-rakan lain juga telah datang untuk mempertahankan Zaharie , yang terbang Malaysia Airlines selama 33 tahun dan adalah seorang juruterbang kanan yang dihormati.

Semuanya masih menjadi misteri

0 comments:

Post a Comment

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.