Wednesday, March 26, 2014

Chang Lih Kang Adalah Kafir Yang Sepatutnya Direjam


Chang Li Kang memang pandai berlakon dalam setiap ceramahnya dihadapan orang Melayu beliau sering membaca satu dua perkataan dalam bahasa arab walaupun tidak betul. Ini untuk mengambil hati para pendengar yang majoriti orang Melayu dan disusuli dengan takbir daripada golongan Hampas.


Dalam pendedahan sungai Rapat Online yang lalu Adun Teja ini pernah menggunakan premis anak yatim di daerah Gopeng untuk majlis pernikahannya, ini dibuat hanya untuk meraih undi orang Melayu kerana di Dun Teja tanpa undi orang Melayu Chang Li Kang tidak akan jadi Adun.

Selang 3 hari kemudianya Chang Likang Mengadakan resepsi perkahwinan dengan menuangkan arak secara besar-besaran disalah sebuah hotel di Ipoh Perak.

Memang dasar Adun Teja yang beragama Kristian seolah-olah dilatih bagaimana henadak menipu orang Melayu dengan adengannya hanya membaca satu dua perkataan Arab.

Tetapi hari ini lain pula ceritanya sebanyak 13 pertubuhan bukan kerajaan (NGO) di daerah ini hari ini membuat laporan polis terhadap Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Teja, Chang Lih Kang berikutan satu kenyataan yang dibuat oleh wakil rakyat itu di laman perkongsian video, Youtube baru-baru ini.

NGO tersebut terdiri daripada Jawatankuasa Kemajuan dan Keselamatan Kampung (JKKK), persatuan-persatuan silat, Persatuan Anak Jelebu dan Majlis Belia Daerah Jelebu.

Setiausaha Persatuan Anak Jelebu, Nor Azhar Musa berkata, dalam video tersebut, ADUN itu menyatakan bahawa orang Melayu dan juga bangsa-bangsa lain yang menyokong Barisan Nasional (BN) adalah syaitan yang direjam.

3 comments:

  1. Bagi sebiji peluru m16, lagi cepat.

    ReplyDelete
  2. Minta KPN tutop mata sebelah ok la tu...

    ReplyDelete
  3. dah x sabar nk lilitkan kain merah kat dahi ni..bila lagi..

    ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.