Thursday, March 20, 2014

Kapten Nik Yakin Serpihan Yang dijumpai Oleh Australia Adalah Pesawat MH370


Hari ini, Perdana Menteri Australia Tony Abbot memaklumkan kepada parlimen negara tersebut mengenai penemuan dua imej satelit bersaiz 24 meter yang dipercayai tenggelam timbul di permukaan air berkemungkinan serpihan daripada pesawat MH370 yang hilang sejak 8 Mac lalu.


Objek itu ditemui di Selatan Lautan Hindi

Penemuan itu membuatkan kumpulan SAR Malaysia menghantar kapal untuk meninjau tempat dimana serpihan dijumpai.

Datuk Kapten Nik Ahmad Huzlan sewaktu  menerusi temuramah di TV3 berkata jika PM Australia yang berkata 99% kemungkinan adalah benar. Ini disebabkan satelit yang dimiliki oleh pihak keselamatan negara Australia merupakan satelit yang paling terkini dan canggih.


Datuk Kapten Nik Ahmad Huzlan Nik Hussain, juga menjelaskan 24m sepihan itu kemungkinan sebelah sayap kerana lebar keseluruhannya adalah lebihkurang 60m.

Menurut beliau lagi kawasan tersebut agak jauh dan bergelora dan bukan laluan kapal dagang, kapal terbang malah nelayan pun jarang melalui kawasan itu.

Jika benar itu adalah pesawat MH370 pencarian agak sukar kerana kedalamannya lebih 3km.

Sementara itu pengumuman mengenai penemuan dua objek sepanjang 24 meter berkemungkinan serpihan pesawat Malaysia Airlines (MAS) MH370 bagai berikan harapan baru kepada misi pencarian pesawat tersebut.

Dua objek yang dipercayai tenggelam timbul itu telah dikesan satelit berada di kawasan selatan Lautan Hindi.


Ketika ini pesawat PC-Orion milik Tentera Udara Diraja Australia sudah berada di kawasan yang dimaksudkan dan belum ada apa-apa laporan mengenainya.

Rata-rata orang ramai di media sosial teruja dengan penemuan terbaru ini dan tidak sabar untuk mengetahui siasatan susulan mengenainya.

Mereka turut berdoa dan berharap agar penemuan ini dapat memberikan petunjuk baru dan bukan lagi spekulasi seperti sebelum ini.

6 comments:

  1. Nampaknya serpihan tersebut telah diletakan disana untuk dikesan ........hemm.......permainan apakah yang sedang kita tonton? dah 12 hari 5 hari USairforc cari kat kawasan tersebut dengan bantuan peralatan tercangih namun tak jumpa .......sekarang AUs pulak jumpa ....
    Bulu pun cina juga ada spot image sat yang hampir sama ........mungkin object yang kat laut cina tu dah masuk lautan hindi melalui laluan arus lautan .....

    ReplyDelete
  2. Komen d atas ni kira lawak la jg..

    ReplyDelete
  3. kalau nak tengok betul-betul lawak, tengok je kerajaan PKR selangor selalu bagi alasan tiada duit untuk uruskan baikpulih jalan raya dan kutipan sampah, tetapi gaji untuk menter besar dan speaker selangor wajib kena naik

    ReplyDelete
  4. Kita tunggu ulasan Makcik Sambal Belacan pulak. Dia mesti kata serpihan tu dr Diego Garcia di bawak oleh Diego Maradona...

    ReplyDelete
  5. OI anon 7:12pm, nampaknya makin ramai si ekoq-qkoq PENGGANASBANGKAIBABI Red Bean yg. ditaja puak SYAITAN Barat-Zionis dan DAPBANGKAI BABI, termasuk MENYAMAQ guna nama Melayu/Islam, sedg. MENGAMOK, nak halang sebarang maklumat yg. BENAR, tersebar! Dan lu ingat nyawa penumapnag MAS cerita wayang aah - BANGSAT lu!

    PI BERAMBOS lu kat BLOGDAPBANGKAIBABI yg. BODOH mcm. KERBAU!

    ReplyDelete
  6. Yg herannya kenapa MAS tak dikesan dr. awal, oleh satellite Australia mahupun pengkalan US di Diego GarCIA, walaupun CIA dah yakin sgt. MAS melintasi atau terhempas di Lautan Hindi sebelum ini! Disyaki cebisan pesawat kalau jumpa, dibawa dari Diego Garcia, spt. yg. telah diramalkan Cabal Times dlm 'poll' dan artikelnya, dr. awal lagi!

    Lihat pengkalan tentera US di Diego GarCIA telah membatalkan semua penerbangan selama 3 HARI pd. hari MAS hilang (walau pengkalan Diego GarCIA ini juga ada 2,000 pekerja bukan tentera contohnya kontaktor dll – tapi latarbelakang dan pergerakan pekerja-pekerja ini dan pelawat -pelawat ditapis/dikawal dgn. ketat, dan kenderaan bermotor persendirian tak dibenarkan; lihat di http://www.militaryinstallations.dod.mil/pls/psgprod/f?p=132:CONTENT:0::NO::P4_INST_ID,P4_INST_TYPE:930%2CINSTALLATION )!

    Maka, K’jaan kita JANGANlah nak PERCAYA sgt. si KAPIR DAJAL Intelligence FBI/CIA/Pentagon-MI6-NATO (Barat) (yg. sebenaqnya sudah dikuasai Mossad-Israel/ZIONIS)! CIA dan ejen tempatannya dr. PENGGANAS Red Bean serta PEMBANGKANGPELIWATSONGSANG, tak habis-habis nak mengalih perhatian dari DIEGO GARCIA di tengah Lautan Hindi! Dan pi MAMPOSlah si DALANG-DUA-MUKA White HouseZIONIS itu!

    Lagipun, hairan betul media-media besar Barat-Zionis terutamanya CNN, tak lansung bangkitkan kenapa pengkalan militari US di Diego GarCIA ini, dgn. sistem satelit yg. pasti amat canggih, tak dapat kesan lansung MAS di RADARnya, kalau kononnya melintasi Lautan Hindi ke atas Kepulauan Andaman dari awal lagi!

    Sedgkn tentu pengkalan militari US ini akan memantau seluruh Lautan Hindi di RADARnya utk. kemungkinan ia disasarkan ‘teroris’ melaui laut atau udara, termasuk melalui peluru berpandu (yg. takkan ada radar pun). Tapi CIA/Pentagon sebelum ini tahu pula MAS dah ‘terhempas’ di Lautan Hindi – sekarg. dah nafi pula! Lihat di di http://maelpengerang.blogspot.com/2014/03/mh370-prayformh307-kenapa-satellite.html, Kenapa Satellite Amerika Gagal Kesan MH370? , March 15, 2014; dan https://www.facebook.com/PeopleForTrueRuleOfLaw/posts/10203269067105644, A MILITARY HIJACK BY AMERICAN AWACS PLANES (over patent rights owned by a Rothschild)?; http://www.mazidulakmal.com/2014/03/diego-garcia-satu-kebarangkalian.html, DIEGO GARCIA : SATU KEBARANGKALIAN, Mac 20, 2014; dan http://musramrakunman.blogspot.com/2014/03/mh370-masuk-hari-ke-14-kehilangannya.html, MH370: Masuk Hari ke-14 Kehilangannya- Sebenarnya Amerika Tahu Di Mana Pesawat Itu, 20 March 2014; http://www.nst.com.my/nation/general/could-vital-info-be-down-under-1.520539, Could vital info be Down Under?, By HARIS HUSSAIN AND FARRAH NAZ KARIM, 19 March 2014 !

    Lihat di http://beforeitsnews.com/global-unrest/2014/03/flight-mh370-mystery-diego-garcia-suspended-all-flights-on-march-8th-for-72-hrs-2458394.html:

    Flight MH370 Mystery. Diego Garcia Suspended All Flights On March 8th for 72 hrs.

    March 19, 2014
    (Before It's News)

    By now, it should be obvious to people they are hiding something in Diego Garcia. The latest info just piles on top of a mountain of evidence that flight 370 is in a hangar in Diego Garcia.

    ….Notice they have completely erased all posts between March 6th, and March 9th. There is some very weird stuff going on down in creepy Diego Garcia, a place where the US operates completely independant of the constitution.

    Edit to add, here is a link to the Diego Garcia Passenger facebook page with the March 8th flight schedule. Notice all other flight schedules throughout the month all had several flights schedules. The fact that no flight were scheduled for 3 days during the time MH370 went missing, all maintenance crew most likely were off on leave. Great time to sneak in an aircraft.

    https://www.facebook.com/pages/Diego-Garcia-Passenger-Terminal/242934902443795

    Makcik Sambal Belacan.

    ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.