Thursday, March 27, 2014

Kedatangan Pelancong dan GRO dari China Menurun Secara Mendadak, Rumah Urut Mungkin DitutupAgensi-agensi pelancongan di China  telah melaporkan penurunan mendadak dalam bilangan pelawat China ke Malaysia tahun ini ekoran kejadian insiden kehilangan pesawat MAS MH370.


Tahun lepas sahaja hampir 1.7 juta pelancong termasuk GRO warga China berjaya menapak kaki di bumi Malaysia sambil mencari ganjaran istimewa.

Menurut agensi pelancongan terdapat penglibatan beberapa rakyat Malaysia dalam isu memboikot dan diketuai oleh selebriti disini, juga menyeru boikot pelancongan ke destinasi percutian yang popular di Malaysia.


Agensi melaporkan jurucakap dipihak kerajaan Malaysia gagal memberi maklumat yang betul kepada keluarga mangsa sehingga ada pihak lain mengambil kesempatan untuk menanguk diair keruh.

"Dalam tempoh dua minggu selepas kejadian itu, kami telah menyaksikan bilangan pelanggan dari utara China pergi ke Malaysia merosot 50 peratus berbanding tempoh yang sama tahun lepas, termasuk kumpulan dan pelancong bebas," kata Dun Jidong, seorang pengurus pemasaran kanan di Ctrip.com, laman web tempahan pelancongan terbesar China.Tiga agensi pelancongan terkemuka, China Travel Service International, China Travel Service Belia dan BTG Antarabangsa Perjalanan dan Lawatan, telah melaporkan penurunan yang sama. 

"Kesan ini telah merebak bukan sahajake kebanyakan destinasi di Asia Tenggara," kata seorang ejen pelancongan dengan China antarabangsa yang enggan namanya disiarkan. "Banyak pakej pelancongan kami termasuk Malaysia dan Thailand dan orang yang enggan untuk pergi ke sana bukan sahaja kerana kapal terbang yang hilang, tetapi juga pergolakan politik di Thailand."kata agensi itu lagi

Yang pastinya kedatangan GRO dari negara China juga akan menurun secara mendadak dan membuatkan kelab-kelab malam dan rumah-rumah urut bakal ditutup di Selangor dan Pulau Pinang.


1 comment:

 1. Peduli apa kita! Baik kita sbg. NEGARA ISLAM, tumpukan pada PELANCONGAN Islam dr. Dunia Islam - yg. selalunya sopan!

  Jgn. kita TERPERANGKAP dgn. drama dan gertakan berterusan DAJAL si PENDATANG Cina-Cina RASIS dr. DAPBANGKAI mahupun dr. China ni! Dahlah P. Pinang dibanjiri berpuluh ribu PATI China termasuk pelacor-pelacor/GRO (di Sabah-S'wak & Johor, pun mungkin ramai!) - takut nanti dipaksa pula KDN agar JANGAN ambil tindakan terhadap PATI ini akibat insiden MAS ini! K’jaan China yg. baru ni pun mcm. dah jadi Dalang-Dua-Muka pro-US!

  Sebab itulah, pemimpin UMNO harus sedaq agar JANGAN lagi BODEK pengundi Cina (lihat juga PENKHIANATAN berterusan MCA, termasuk psl. insiden MAS ini – di http://helenang.wordpress.com/2014/03/26/mh370-crisis-putrajaya-must-urgently-rethink-its-relationship-with-mca/ , MH370 crisis: Putrajaya must urgently rethink its relationship with MCA, Mac 26, 2014) ! Kalau tidak, bakal hancoq Tanah Melayu ISLAM, pusaka nenek moyang berzaman kita ini dikuasai PENDATANG KAPIR! Tak guna kita, BUMIPUTERA ISLAM/Melayu terus TUNDUK-mcm-KULI pd. bangsa PENDATANG-yg- tak-sedaq diri! Umat Islam/Melayu yg. BUKAN elit., dh puas merana dgn. PENGKHIANATAN Melayu ELIT liberal, samada dlm. UMNO/PAS/PKR – hentikan MENGGADAI hak dan TANAH PUSAKA nenek moyang kami, dr. sebelum diJAJAH si KAPIR laknat British-ZIONIS lagi!

  Dan lihatlah sikap rakyat China ini – mcmlah rakyat China saja mangsa dan kita rakyat Malaysia tak bersedih lansung dgn. kehilangan MAS kita serta penumpangnya termasuk rakyat Malaysia - dan sekrg. si rakyat China dah saman MAS berbillion ringgit di US (lihat begitu galak dilapurkan di EvangeliSStar di http://www.thestar.com.my/News/Nation/2014/03/26/mh370-lawsuit-to-be-filed/ )! GERAMnya aku! Lihat di http://www.dailymail.co.uk/news/article-2588678/Protests-break-families-missing-MH370-passengers.html (inilah yg. disukai si media besar si Kapir Barat-Zionis yg. dikuasai Mossad/ZIONIS/CIA-MI6):

  The Malaysian government are murderers': Protests break out as heartbroken families of missing MH370 passengers react to their treatment at the hands of the authorities.

  Relatives of the crash victims gather outside Malaysian embassy in Beijing
  They claim they have been let down by the investigation into flight MH370
  Protesters shout 'The Malaysian government are murderers' as they try to break in to the embassy…..

  By Hugo Gye and James Rush
  25 March 2014

  Dan baik tamatkan saja penerbangan berdasarkan "code-sharing" dgn. negara luar di mana majoriti penumpang, rakyat negara itu! Tengoklah apa yg. berlaku dgn. rakyat China ni!

  Makcik Sambal Belacan – PERTAHAN Islam dan umatnya, Raja-Raja Melayu/PM-TPM/UMNO/Bahasa Melayu, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang hormat Islam, dan bangsa dan hak Bumiputera (Bumiputera juga bermakna Pribumi/Orang Asal-Asli/Indigenous/Native/Aboriginal/First Nation).

  ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.