Sunday, March 16, 2014

Laporan Penuh Sidang Media Kehilangan MH370 Pada Hari Ini


Saya tahu ramai daripada anda telah mengemukakan soalan, dan saya akan cuba untuk menjawab beberapa soalan-soalan dalam satu kenyataan saya hari ini.

Setiap hari membawa sudut baru, terutama kerana kami menumpukan dan mengembangkan kawasan carian - dan seperti biasa, kita mempunyai tanggungjawab untuk melepaskan hanya maklumat yang telah disokong dan disahkan. Kita tidak boleh bertindak balas terhadap setiap permintaan serta-merta, jadi saya meminta anda untuk menanggung dengan kami.

Kawasan carian

Sebagai Perdana Menteri berkata semalam , operasi itu telah memasuki satu fasa baru. Carian sudah menjadi , usaha multinasional yang sangat kompleks. Ia kini telah menjadi lebih sukar.

Kawasan carian telah berkembang dengan ketara . Dan sifat carian telah berubah. Dari memberi tumpuan kepada laut cetek, kita kini melihat kawasan tanah , melintasi 11 buah negara , serta lautan yang mendalam dan jauh.

Bilangan negara yang terlibat dalam operasi mencari dan menyelamat telah meningkat daripada 14 kepada 25, yang membawa cabaran baru penyelarasan dan diplomasi kepada usaha pencarian.

Ini adalah penting recalibration carian.

Mencari dan menyelamat operasi terus menjadi usaha berbilang negara, satu diketuai dan diselaraskan oleh Malaysia.

Dalam tempoh 24 jam , Perdana Menteri telah bercakap dengan Perdana Menteri Bangladesh , Presiden Turkmenistan, Presiden Kazakhstan dan Perdana Menteri India .

Semalam Kementerian Luar Negeri Malaysia diberi taklimat wakil dari negara-negara di sepanjang koridor utara dan selatan.

Pada pukul 2 petang hari ini, Kementerian Luar Negeri Malaysia diberi taklimat wakil-wakil dari 22 negara , termasuk mereka di sepanjang koridor carian utara dan selatan , negara-negara dan juga lain yang mungkin boleh membantu. Ini termasuk Kazakhstan, Uzbekistan, Kyrgyzstan, Turkmenistan, Pakistan , Bangladesh , India, China , Myanmar , Laos , Vietnam , Thailand, Indonesia dan Australia.

Pegawai Malaysia meminta sokongan dari negara-negara ini - dan juga orang lain. Sokongan ini termasuk data umum satelit , main balik radar - kedua-dua sekolah rendah dan menengah - peruntukan untuk tanah , laut dan carian udara, dan aset yang bersesuaian.

Kami sedang berbincang dengan semua rakan kongsi cara terbaik untuk menggunakan aset di sepanjang dua koridor carian. Pada peringkat ini, kedua-dua koridor utara dan selatan sedang dirawat dengan sama penting.

Kami adalah negara-negara yang mempunyai aset satelit , termasuk Amerika Syarikat , China dan Perancis meminta antara lain, untuk menyediakan data satelit lagi . Dan kita menghubungi negara tambahan yang mungkin boleh menyumbang aset tertentu yang berkaitan dengan operasi mencari dan menyelamat. Pesawat pengawasan diperlukan, dan kapal maritim yang diperlukan, terutamanya bagi koridor selatan.

siasatan polis

Sebagai Perdana Menteri berkata semalam, sampai waktu pesawat meninggalkan liputan radar utama tentera, pergerakannya adalah selaras dengan tindakan yang disengajakan oleh seseorang di atas kapal terbang .

Saya tidak boleh mengulas mengenai teori-teori spekulatif tentang apa yang mungkin telah menyebabkan penyimpangan daripada laluan penerbangan asal, kerana saya tidak mahu menjejaskan penyiasatan itu yang sedang berjalan.

Saya faham yang kelaparan untuk maklumat baru. Tetapi kita tidak mahu membuat kesimpulan . Sebagai penghormatan kepada keluarga, dan proses itu sendiri , kita perlu menunggu penyiasatan itu berakhir.

Pihak berkuasa Malaysia menumpukan siasatan mereka ke atas semua anak-anak kapal dan penumpang MH370 , serta semua kakitangan tanah pengendalian pesawat.

Semalam, pegawai-pegawai dari Polis Diraja Malaysia telah melawat rumah perintis. Mereka bercakap kepada ahli keluarga juruterbang dan pakar-pakar yang memeriksa penerbangan simulator juruterbang. Pihak polis juga telah melawat rumah pembantu juruterbang . Menurut Malaysian Airlines , juruterbang dan pembantu juruterbang tidak meminta untuk terbang bersama-sama pada MH370 .

Saya ingin menegaskan bahawa Malaysia telah bekerjasama dengan agensi-agensi penguatkuasaan undang-undang antarabangsa kerana satu hari.

penyelenggaraan pesawat

Malaysia Airlines telah mengesahkan bahawa pesawat itu tertakluk kepada program penyelenggaraan yang diperlukan: Penyelenggaraan Dokumen Perancangan Boeing. Cek dilakukan mengikut program ini. Pesawat itu telah diservis sepenuhnya dan muat untuk terbang.

Penglibatan baru

Pasukan Inmarsat tiba semalam dan akan menyokong pasukan penyiasatan, termasuk pihak berkuasa Malaysia, dan United Kingdom dan Amerika Syarikat pasukan.

Kesimpulan

Saya ingin menyimpulkan dengan mengulangi bahawa mencari MH370 telah memasuki satu fasa baru.

Maklumat yang dikeluarkan semalam telah menyediakan petunjuk baru , dan memberikan perintah baru kepada proses carian.

Kami akan menyediakan lebih terperinci mengenai penugasan semula aset apabila ia menjadi ada. Fakta mesti disokong dan disahkan sebelum dibebaskan.

Apabila mungkin, kami akan menyimpan media diberi taklimat sepenuhnya, tetapi keutamaan kami kekal operasi mencari dan menyelamat. Untuk itu , kami telah terlibat dalam usaha-usaha diplomatik dan penyiasatan ke atas tempoh 24 jam lalu .

3 comments:

 1. Bah. pertama:

  Sekarang, si CIA dan‘ pakar-pakar‘ Barat-Zionis lain, buat teori MAS mungkin dirampas ke tempat lain pula, di Kepulauan Andaman di Teluk Bengal, ke arah Pakistan, Iran, Afghanistanlah , dan sekrg. ke barat Perth pula, mcm-macm lagi!

  Saya syaki ini cubaan CIA nak mengalih perhatian dari DIEGO GARCIA di tengah Lautan Hindi – saya syaki MAS telah dibawa dari Diego Garcia ke arah ini! ATM mesti dptkan maklumat tarikh bila radar mulanya dikesan, kalau betul MAS menuju ke Kepulauan Andaman dari awal lagi, dan kononnya terhempas di Teluk Bengal (yg. juga terletak di Lautan Hindi.

  Saya mengesyaki Pangkalan Tentera Udara Amerika Syarikat di Diego Garcia (yg. disyaki diketuai CIA-MI6-Mossad-NATO), yg. terletak di Lautan Hindi, mungkin terlibat dlm. TERORISMA dajal ini - lihat di - http://www.mazidulakmal.com/2014/03/cabal-times-dedahkan-tentang-diego.html , CABAL TIMES DEDAHKAN TENTANG DIEGO GARCIA DAN MH370 , Khamis, Mac 13, 2014; http://darah-satria.blogspot.com/2014/03/agenda-tersirat-disebalik-rampasan.html, Agenda tersirat disebalik rampasan pesawat MAS MH370 Thursday, 13 March 2014 ; dan http://musramrakunman.blogspot.com/2014/03/misteri-kehilangan-mh370-us-navy-dalang.html, Misteri Kehilangan MH370: US Navy Dalang?, 16 March 2014!

  Lagipun, hairan betul media-media besar Barat-Zionis terutamanya CNN, tak lansung bangkitkan kenapa pengkalan militari US di Diego Garcia ini, dgn. sistem satelit yg. pasti amat canggih, tak dapat kesan lansung MAS kalau kononnya melintasi Lautan Hindi ke Kepulauan Andaman, dari awal lagi! Sedgkn tentu pengkalan militari ini akan memantau seluruh Lautan Hindi utk. kemungkinan ia disasarkan ‘teroris’ melaui laut atau udara, termasuk melalui peluru berpandu (yg. takkan ada radar pun). Tapi CIA/Pentagon sebelum ini tahu pula MAS dah ‘terhempas’ di Lautan Hindi – sekarg. dah nafi pula – lihat di di http://maelpengerang.blogspot.com/2014/03/mh370-prayformh307-kenapa-satellite.html, Kenapa Satellite Amerika Gagal Kesan MH370? , March 15, 2014;
  dan https://www.facebook.com/PeopleForTrueRuleOfLaw/posts/10203269067105644, A MILITARY HIJACK BY AMERICAN AWACS PLANES (over patent rights owned by a Rothschild)?

  Disyaki CIA dah PANIK tentang pendedahan Diego Garcia dlm insiden ini! Lihatlah nanti CIA-MI6-Mossad-NATO disyaki akan menyalahkan “pengganas Islam” atau pilot Islam/Melayu kita, melalui teori Teluk Bengal ini!

  Dan lihatlah 20 ahli-ahli Navy Seal yg. kononnya membunuh 'Osama bin Laden' (al-Qaeda sebenranya dicipta CIA-Mossad) pun dah mati; - lihat di http://topinfopost.com/2013/06/21/over-20-seals-who-killed-osama-bin-laden-now-dead, Over 20 SEALs Who “Killed Osama Bin Laden” Now Dead, By DNA , June 21, 2013! Navy Seal ini isyaki dibunuh CIA-Mossad sendiri supaya tak bocor rahsia - walau tentera/ejen mereka sendiri!

  Makcik Sambal Belacan – PERTAHAN Islam dan umatnya, Raja-Raja Melayu/PM-TPM/UMNO/Bahasa Melayu, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang hormat Islam, dan bangsa dan hak Bumiputera (Bumiputera juga bermakna Pribumi/Orang Asal-Asli/Indigenous/Native/Aboriginal/First Nation).

  ReplyDelete
 2. Bah. Kedua:

  Disyaki penglibatan CIA-MI6-Mossad-NATO dlm insiden MAS ini, disyaki akibat kehadiran sekaligus, 12 jurutera/saintis teknologi TINGGI dari Malaysia dan 8 dr. China, yg. sgt. penting, termasuk empat pemegang patent teknologi terbaru, dr. syarikat Freescale Semiconductor. Sy. Freescale ini terlibat dlm industri Microchip, Data, Angkasa dan Pertahanan (lihat di http://www.techbriefs.com/component/content/article/31-ntb/webcasts/on-demand-webinars/17016 , Freescale’s Portfolio of Microprocessors, Microcontrollers, and RF Devices for Aerospace and Defense , 06 August 2013; dan lihat di http://www.thestar.com.my/Business/Business-News/2014/03/10/Loss-Of-Employees-On-Malaysia-Flight-A-Blow-US-Chipmaker-Says/, Loss of employees on MAS flight a blow, US chipmaker says, March 10, 2014)!

  Di samping itu, Freescale Semiconductor ini juga turut dimiliki Empayar ZIONIS plg. Dajal, Empayar Rothschild, yg. membiayai dan mengasaskan Zionisma dan Israel (yg. berasal dr. Jerman, dan menjadi begitu berkuasa di Barat, sejak abad ke 16 setelah menjadi “peminjam wang” kpd. Raja-Raja Eropah dan kemudiannya mengahwini mereka serta mengasaskan industri Bank antarabangsa ) - lihat di http://aftertheshift.blogspot.com/2014/03/malaysia-airlines-flight-370-patents.html, Malaysia Airlines Flight 370: “Patents Patents Patents?” ; http://www.blissful-wisdom.com/rothschild-sponsored-zionism-world-banking-control-and-israel.html, Rothschild sponsored Zionism, World Banking Control, and Israel; http://www.tokenrock.com/explain-order-of-skull-and-bones-the-78.htm, The Order of Skull and Bone; dan http://vigilantcitizen.com/hidden-knowledge/the-order-of-the-illuminati/ , The Order of the Illuminati: Its Origins, Its Methods and Its Influence on the World Events, Dec 12th, 2012.

  Disyaki Mossad-CIA-MI6-NATO akan MENSASARkan pakar Bukan Barat, terutamanya yg. Islam dan dr. China dlm industri ini, terutamanya dlm. industri PERTAHANAN - lihatlah bagaimana Mossad telah membunuh saintis-saintis nuklear Islam dr. Iran - di http://www.businessinsider.com/mossad-in-iranian-scientist-murders-2011-8 , Mossad Suspected In Murder Of Iranian Nuclear Scientists , Vincent Trivett, Aug. 5, 2011.

  Dan lihat di http://jimstonefreelance.com/ - tentang Japan Airlines Flight 123, yg. membawa 524 penumpang:

  "The Truth of JAL123"

  Reportedly, there were 17 top engineers of TRON, OS system indigenously developed by a professor of Tokyo University. It is said that TRON at that time was so advanced (comparable to current Google Chrome) and free that the entire Japanese public sector was to adopt TRON OS. Then the entire echelon of TRON engineers were killed by the JAL 123 crash, and Microsoft instead took over and dominated the Japanese OS market thereafter.

  Makcik Sambal Belacan.

  ReplyDelete
 3. Teori ‘hijacking’ MAS oleh Barat-Zionis di pengkalan tentera laut US di Diego Garcia ini tak mustahil kerana si Barat-ZIONIS asyik menyerang dan membunuh umat Islam sesuka hati, dlm pembunuhan beramai (GENOCIDE) di Dunia Islam yg. kaya minyak-gas, melalui PENJAJAHAN terus, penggunaan Drone atau bom kimia, atau menggunakan pengganas al-Qaeda atau mana-mana “pengganas Islam” yg. sebenarnya dicipta Barat-ZIONIS sendiri - untuk tujuan MENJATUHKAN Islam/umatnya dan untuk melaksanakan PENJAJAHAN Barat-Israel, ke atas negara-negara Islam yg. kaya minyak –gas-mineral, yg. bermula dr. Palestin, hingga ke Afghanistan, Iraq, Libya, Syria, Mali, Somalia, Yemen, Pakistan, Mali, Nigeria, Republik Africa Tengah dsbnya (lihat di http://www.globalresearch.ca/fighting-al-qaeda-by-supporting-al-qaeda-in-syria-the-obama-administration-is-a state-sponsor-of-terrorism/5339728, Fighting Al Qaeda by Supporting Al Qaeda in Syria: The Obama Administration is a “State Sponsor of Terrorism”, By Prof Michel Chossudovsky, Global Research, June 19, 2013; dan http://www.presstv.ir/detail/2013/09/15/324167/excia-agent-911-lies-big-and-tragic/, Ex-CIA agent: 9/11 lies bigger than already known, Sep 15, 2013; dan http://www.spingola.com/diego_garcia1.htm, Diego Garcia Swept Clean & Sanitized, By Deanna Spingola, October 10, 2007).

  Makcik Sambal Belacan.

  ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.