Friday, March 21, 2014

Pakar Sahkan Jika Objek Itu Milik MH370 Kemalangan Adalah Kecuaian Manusia


Sekiranya dua objek yang dikenalpasti satelit sah milik MH370, pakar percaya ia kesilapan manusia yang disengajakan. Samada disebabkan rampasan oleh pengganas atau juruterbang sendiri mahu melakukan itu demi untuk membalas dendam terhadap kerajaan.

Pengarah Risikan Olimpik Sydney 2000, Neil Fergus berkata sekiranya berlaku kesilapan teknikal, tidak mungkin pesawat tersebut boleh berada di perairan Lautan Hindi, lapor The MailOnline

Sekiranya sah serpihan tersebut milik MH370, ia bermakna kehilangan pesawat Boeing 777-200ER tersebut disebabkan oleh penumpang atau anak kapal.

“Jika benar itu adalah serpihan yang ditemui itu milik MH370, berdasarkan lokasinya, kita boleh tolak ia disebabkan kesilapan teknikal.”

Sebelum ini The Mail Online melaporkan bahawa juruterbang Kapten Zaharie adalah penyokong fanatik Anwar Ibrahim. Beliau dilihat bersama-sam dengan pemimpin PKR yang semasa perbicaraan kes meliwat oleh Anwar Ibrahim.

The Mail Online juga melaporkan kemungkinan Zaharie terlalu kecewa dengan keputusan mahkamah yang menjatuhkan hukuman penjara kepada Anwar Ibrahim menyebabkan fikirannya terganggu.

Perlu diingatkan kejadian seperti ini pernah berlaku dinegeri-negeri seperti Mesir, Libya dan Afghanistan dimana ada penyokong fanatik yang sanggup meletupkan diri semata-mata kecewa dengan tindakan pihak lain menghukum pemimpin kesayangan mereka.

Pihak polis sewajarnya menyiasat dengan terperinci sejauh manakah kaitan kapten Zaharie dengan pemimpin parti PKR supaya perkara ini tidak berlaku lagi pada masa hadapan.

1 comment:

 1. Yg. herannya kenapa MAS tak dikesan dr. awal, oleh satellite Australia mahupun pengkalan US di Diego GarCIA, walaupun CIA dah yakin MAS melintasi atau terhempas di Lautan Hindi sebelum ini! Disyaki cebisan pesawat kalau jumpa, dibawa dr. Diego Garcia spt. yg. telah diramalkan Cabal Times dlm 'poll' dan artikelnya, dr. awal lagi!

  Lihat pengkalan tentera US di Diego GarCIA telah membatalkan semua penerbangan selama 3 HARI pd. hari MAS hilang (walau pengkalan Diego GarCIA ini juga ada 2,000 pekerja bukan tentera contohnya kontaktor dll – tapi latarbelakang dan pergerakan pekerja-pekerja ini dan pelawat -pelawat ditapis/dikawal dgn. ketat, dan kenderaan bermotor persendirian tak dibenarkan; lihat di http://www.militaryinstallations.dod.mil/pls/psgprod/f?p=132:CONTENT:0::NO::P4_INST_ID,P4_INST_TYPE:930%2CINSTALLATION )!

  Maka, K’jaan kita JANGANlah nak PERCAYA sgt. si KAPIR DAJAL Intelligence FBI/CIA/Pentagon-MI6-NATO (Barat) (yg. sebenaqnya sudah dikuasai Mossad-Israel/ZIONIS)! CIA dan ejen tempatannya dr. PENGGANAS Red Bean serta PEMBANGKANGPELIWATSONGSANG, tak habis-habis nak mengalih perhatian dari DIEGO GARCIA di tengah Lautan Hindi! Dan pi MAMPOSlah si DALANG-DUA-MUKA White HouseZIONIS itu!

  Lagipun, hairan betul media-media besar Barat-Zionis terutamanya CNN, tak lansung bangkitkan kenapa pengkalan militari US di Diego GarCIA ini, dgn. sistem satelit yg. pasti amat canggih, tak dapat kesan lansung MAS di RADARnya, kalau kononnya melintasi Lautan Hindi ke atas Kepulauan Andaman dari awal lagi!

  Sedgkn tentu pengkalan militari US ini akan memantau seluruh Lautan Hindi di RADARnya utk. kemungkinan ia disasarkan ‘teroris’ melaui laut atau udara, termasuk melalui peluru berpandu (yg. takkan ada radar pun). Tapi CIA/Pentagon sebelum ini tahu pula MAS dah ‘terhempas’ di Lautan Hindi – sekarg. dah nafi pula! Lihat di di http://maelpengerang.blogspot.com/2014/03/mh370-prayformh307-kenapa-satellite.html, Kenapa Satellite Amerika Gagal Kesan MH370? , March 15, 2014; dan https://www.facebook.com/PeopleForTrueRuleOfLaw/posts/10203269067105644, A MILITARY HIJACK BY AMERICAN AWACS PLANES (over patent rights owned by a Rothschild)?; http://www.mazidulakmal.com/2014/03/diego-garcia-satu-kebarangkalian.html, DIEGO GARCIA : SATU KEBARANGKALIAN, Mac 20, 2014; dan http://musramrakunman.blogspot.com/2014/03/mh370-masuk-hari-ke-14-kehilangannya.html, MH370: Masuk Hari ke-14 Kehilangannya- Sebenarnya Amerika Tahu Di Mana Pesawat Itu, 20 March 2014; http://www.nst.com.my/nation/general/could-vital-info-be-down-under-1.520539, Could vital info be Down Under?, By HARIS HUSSAIN AND FARRAH NAZ KARIM, 19 March 2014 !

  Lihat di http://beforeitsnews.com/global-unrest/2014/03/flight-mh370-mystery-diego-garcia-suspended-all-flights-on-march-8th-for-72-hrs-2458394.html:

  Flight MH370 Mystery. Diego Garcia Suspended All Flights On March 8th for 72 hrs.

  March 19, 2014
  (Before It's News)

  By now, it should be obvious to people they are hiding something in Diego Garcia. The latest info just piles on top of a mountain of evidence that flight 370 is in a hangar in Diego Garcia.

  ….Notice they have completely erased all posts between March 6th, and March 9th. There is some very weird stuff going on down in creepy Diego Garcia, a place where the US operates completely independant of the constitution.

  Edit to add, here is a link to the Diego Garcia Passenger facebook page with the March 8th flight schedule. Notice all other flight schedules throughout the month all had several flights schedules. The fact that no flight were scheduled for 3 days during the time MH370 went missing, all maintenance crew most likely were off on leave. Great time to sneak in an aircraft.

  https://www.facebook.com/pages/Diego-Garcia-Passenger-Terminal/242934902443795

  Makcik Sambal Belacan.

  ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.