Friday, March 21, 2014

Pasangan Indonesia Dakwa Dengar Penumpang Menjerit Dan Tahu Lokasi Pesawat Terhempas


Pasangan Ini dikatakan tahu dimana lokasi pesawat MH370 yang hilang. Suami perempuan gambar di atas Fajar, mendakwa bahawa kes kehilangan pesawat MAS MH370 ada kaitan dengan makhlus halus selepas berkomunikasi dengannya.

" Pada mulanya kita dapat petunjuk ketika solat zuhur . Awalnya isteri saya yang dapat petunjuk , katanya dia merasa lihat sosok orang yang berpakaian seperti lagaknya seperti seorang juruterbang, " kata Fajar di kediamannya , Jalan Bentara, Bogor Indonesia.

Fajar menambah , Winarti yang boleh berkomunikasi dengan makhluk halus itu seperti kerasukan . Tingkah laku Winarti tidak seperti biasanya apabila menerima petunjuk tersebut . " Saya kalau bercakap sama isteri biasanya pakai bahasa Jawa , tapi waktu itu biasa saja pakai bahasa Indonesia," tambah Fajar .

Sambil diarahkan oleh isterinya yang melakukan penerawangan , Fajar tahu kedudukan pesawat MH370 dengan memberi titik koordinat dengan menggunakan teknologi Google Earth . Setelah begitu lama, akhirnya mereka mencari titik koordinat pesawat dengan nombor penerbangan MH370 itu , yakni pada 7 - 47'47 .90 " -105.13 '39 .59 " yang berada di dekat laut lepas Vietnam .

Tidak hanya lokasi pesawat, Fajar mendakwa isterinya juga mengetahui keadaan pesawat dan para penumpang MH370.


Menurut Winarti, pesawat yang membawa 239 penumpang itu masih utuh di bawah laut berarus deras . " Keadaan penumpang masih dalam keadaan duduk di bangku penumpang , " kata Winarti.

Sementara, Winarti berkata penggunaan itu tak hanya dia terima ketika solat zuhur saja . Dia mengaku juga mendapat petunjuk ketika solat subuh.  "Apabila sembahyang subuh , saya dengar suara takbir dan teriakan. Setelah sembahyang subuh itu saya terus membaca Alquran, ketika membaca alquran saya tiba - tiba menangis dan merasa kasihan mendengar jeritan daripada penumpang pesawat, " ujar Winarti .

Hal ini sudah disampaikan kepada pihak berkuasa Indonesia. " Kami meminta agar pihak berkuasa boleh terus memeriksa ke titik koordinat tersebut agar pesawat boleh dijumpai dengan segera, " kata Fajar .
undefined Perth, Australia

0 comments:

Post a Comment

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.