Sunday, March 23, 2014

Penyokong Anwar Sengaja Membuat Provokasi Untuk Cetuskan Pergaduhan


Situasi di luar pusat pembuangan undi Sekolah Menengah Agama Persekutuan, Sungai Sekamat di sini kecoh apabila peraih undi daripada kedua-dua parti yang bertanding dalam Pilihan Raya Kecil (PRK) Dewan Undangan Negeri (DUN) Kajang bertembung.


Penyokong Anwar Ibrahim melontarkan kata-kata kesat sambil membuat provokasi melampau sehingga menaikkan kemarahan penyokong Barisan Nasional.


Penyokong Pas yang pro-Anwar Ibrahim juga memaki hamun pihak Polis kerana menghalang mereka daripada membuat provokasi melampau terhadap pihak lawan.
Kehadiran anggota polis bagaimanapun berjaya mengawal keadaan daripada menjadi semakin tegang apabila meminta banner dan peralatan yang bertujuan untuk provokasi dibuang.

Meskipun begitu, provokosi antara kedua-dua kumpulan penyokong berterusan dengan masing-masing menghamburkan kata-kata kesat. 

1 comment:

 1. Kita semua tahu bhw Wan Azizah akan menang.
  90% kaum Cina akan mengikut arahan Lim Kit Siang utk mengundi PKR. Kaum Cina sedar hanya ada satu jalan shj utk mereka merebut kuasa politik dan memerintah secara mutlak di Republic of Malaysia - iaitu dgn memperkudakan orang2 Melayu PKR dan PAS. Melayu PKR dan PAS ini adalah bodoh sangat yg akan berpuas hati dgn sedikit pemberian kuasa oleh Cina DAP. Lihat sahajalah kedudukan bilangan PAS dlm Majlis2 Tempatan di Selangor yg dikuasai oleh Cina DAP dan PKR. Itulah sebabnya peniaga2 kecil Melayu dgn mudah boleh dihalau dpd berniaga tetapi peniaga2 Cina tidak terusik langsung.
  Wan Azizah yg begitu lembik akan dgn mudah diperkotak-katikkan oleh Cina DAP.
  Dgn keadaan Najib yg begitu telah hilang arah spt orang bodoh maka dgn mudah shj Cina DAP akan merampas Putrajaya di PRU14 nanti. Barisan Nasional akan jadi Pembangkang yg akan terkangkang shj. Setelah Pakatan Rakyat berkuasa, maka Cina DAP akan menjemput sekutunya iaitu Cina PAP dari Singapura utk menyertai Malaysia. Dgn Ahli Parliamen Cina yg sudah ada melebihi dari 2/3, mereka dgn mudah akan mengubah Perlembagaan Malaysia dgn menghapuskan Keistimewaan Kaum Bumiputera, menghapuskan Institusi Raja-Raja Melayu dan menjadikan Tanah Melayu sebagai sebuah Republik - the Republic of Malaysia.
  Orang Melayu akan mengemis di negara sendiri. Menangis air mata darah pun sudah tidak bermakna lagi. Anak cucu-cicit kita akan kencing di atas kubur ibubapa dan nenek moyang mereka yg begitu alpa akan nasib dan masa depan mereka.
  Begitulah jadinya dgn kehendak nafsu kita, insyaallah...........
  Melayu mudah lupa ..............

  ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.