Monday, March 24, 2014

Raja Bomoh Terkejut Bila Anwar Ibrahim Nak 'Check' Belakangnya‘Raja Bomoh Sedunia’, Datuk Mahaguru Ibrahim Mat Zin mengatakan beliau ‘takut’ dengan gesaan yang dibuat oleh Ketua Pembangkang, Anwar Ibrahim agar pihak berkuasa menjalankan siatasan terhadapnya.

“Anwar kata saya memalukan, apa (yang) saya malukan? Saya buat kaedah perubatan tradisional. Yang terbang-terbang (itu) bukan saya buat, orang lain yang buat.

“Tapi dia kata check (periksa) Ibrahim Mat Zin punya belakang. Saya takut dia check (periksa) belakang saya, bahaya nanti kena dua kali (liwat). Saya kena jaga baik-baik,” sindirnya ketika ditemui oleh wartawan portal suara.tv.
Anwar sebelum ini sebelum ini menggesa agar siasatan segera dijalankan terhadap bomoh yang melakukan upacara itu di terminal Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA), yang kononnya untuk membantu menjejak kehilangan pesawat MH370.

“Saya nak tahu siapa yang suruh, siapa yang membayar mereka, siapa yang membenarkan? Apakah ini bomoh ’1Malaysia’?” ujar Anwar ketika membahaskan titah ucapan Yang di Pertuan Agung di Dewan Rakyat baru-baru ini.

Ibrahim secara sindiran berkata, dia yang sepatutnya menjaga belakang Anwar. Beliau turut menasihati ahli parlimen Pematang Pauh itu agar menjaga aib sendiri sebelum mempertikaikan masalah orang lain.

“Saya pesan beginilah, jangan tuduh orang tak tentu hala. Koyak kita jaga dulu, koyak orang jangan dedah. Koyak orang (yang kecil) riuh, koyak dia yang besar tak riuh.

“Seorang bekas Timbalan Perdana Menteri main belakang. Allahu Akhbar,” jelas beliau lagi.

Menurutnya sebelum ini ramai yang bertanya kepadanya berkenaan kes liwat Anwar, namun beliau enggan memberikan sebarang reaksi kerana tidak mahu masuk campur.

0 comments:

Post a Comment

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.