Tuesday, March 4, 2014

Rakaman CCTV kejadian di Masjid Limbongan, Besut, 


Rakaman CCTV kejadian di Masjid Limbongan, Besut, Terengganu yang telah diceroboh pada jam lebih kurang 11.00 malam semalam. Penceroboh telah menyelerakkan dan membaling Al-Quran merata-rata tempat termasuk ke dalam tandas masjid.Polis sedang mengenalpasti kumpulan yang terlibat dalam kejadian ini. 

Terdapat kesan darah milik suspek di tempat kejadian berikutan tindakan suspek memecahkan pintu cermin masjid. Kejadian ini sama seperti kejadian sebelum ini iaitu membaling bom petrol ke gereja, mencampak bangkai khinzir ke dalam surau, dan sebagainya. 

Tujuannya hanya satu iaitu dipercayai untuk mencetuskan kemarahan antara agama dan kaum.

malaysia mendesak pihak berwajib menyiasat sehingga tertangkapnya suspek. Perbuatan biadap terhadap agama harus disingkirkan dan perpaduan nasional harus dipertahankan.Rakaman CCTV kejadian di Masjid Limbongan, Besut, Terengganu yang telah diceroboh pada jam lebih kurang 11.00 malam semalam. Penceroboh telah menyelerakkan dan membaling Al-Quran merata-rata tempat termasuk ke dalam tandas masjid.Polis sedang mengenalpasti kumpulan yang terlibat dalam kejadian ini. Terdapat kesan darah milik suspek di tempat kejadian berikutan tindakan suspek memecahkan pintu cermin masjid. 
Kejadian ini sama seperti kejadian sebelum ini iaitu membaling bom petrol ke gereja, mencampak bangkai khinzir ke dalam surau, dan sebagainya. Tujuannya hanya satu iaitu dipercayai untuk mencetuskan kemarahan antara agama dan kaum.MyWatch mendesak pihak berwajib menyiasat sehingga tertangkapnya suspek. Perbuatan biadap terhadap agama harus disingkirkan dan perpaduan nasional harus dipertahan 

0 comments:

Post a Comment

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.