Thursday, March 27, 2014

Selebriti China Seru Warga China Boikot Penerbangan Mas dan Barangan Buatan Malaysia


Terkini: kedutaan Malaysia ke China semalam, mengeluarkan notis amaran keselamatan warganegara Malaysia yang berada di Beijing.

Persatuan termasuk Presiden Student Union Malaysia ke China, Kwok Ching Ching, mengesahkan menerima notis amaran tersebut daripada pihak kedutaan Malaysia.

Dimaklumkan, sekumpulan warga China akan mengadakan demonstrasi dengan panji-panji yang memaki hamun penerbangan MAS dan Malaysia di depan Kedutaan Malaysia di negara itu.



Lebih buruk lagi, selebriti China secara terbuka menyeru rakyat China memboikot khidmat Malaysia Airlines dan barangan buatan Malaysia.

Di arena media maya seperti Twitter, Weibo dan Forum, Dato Lee Chong Wei, Tan Sri Michelle Yeoh, Sheila Amzah dan beberapa lagi selebriti Malaysia yang lain dihina dan diminta keluar dari negara China.

Di dalam forum terbabit juga, forumer cina China dan cina Malaysia bertikam lidah antara satu sama lain. 


Malangnya diketika ini dimana wakil kerajaan Malaysia berbangsa cina yang dilantik bagi memberi penerangan kepada mereka ini. Apakah ada campurtangan cina Dap dan PKR dalam menghasut mereka ini supaya membuat demonstrasi jalanan ini.

Jika dilihat kepada persiapan dengan baju yang begitu lengkap pasti ada seseorang dari Malaysia yang menghasut mereka ini supaya membenci kerajaan Malaysia.

9 comments:

  1. Yg pasti..kat malaysia berlambak barangan china..nak ke rakyat malaysia boikot barangan murah dan tak berkualiti mereka

    ReplyDelete
  2. Yg pasti..kat malaysia berlambak barangan china..nak ke rakyat malaysia boikot barangan murah dan tak berkualiti mereka

    ReplyDelete
  3. bagus jugak..confirm merudum bisnes penyokong2 tegar dap di negara nih!

    ReplyDelete
  4. Malu aku dengan komen2 kat atas ni... Tak sedar ke ada kempen beli barangan islam/bumi. Tak pernah dengar ke Buy Chinese Last?

    Atau adakah aku ketinggalan zaman. Kempen2 tu dah lama bungkus. Aku sorang saja yang dok beli barangan halal bersih dan suci... Adehhh... Hangat2 taik ayam rupanya...

    ReplyDelete
  5. saudara qalamqabut..akupun setiap hari meliau-liau mencari barangan muslim.....cukup payah...kalau adapun kebanyakannya barangan ADABI...yang lebih menyeluruh barangannya...yang lain-lain kureng cikit....malah belacan pun terpaksa tunggu 2 atau 3 bulan baru ada...hancus!!!..harapnya usahawan lebih kuat merebut peluang yang ada walaupun hanya belacan.

    ReplyDelete
  6. Cuba saudara kunjungi blog ni (kalau belum lagi)...
    http://bbcdrasmi.blogspot.com/p/view-bbcd-kit-on-scribd.html
    download bbcdkit tu... mungkin boleh buat panduan

    ReplyDelete
  7. china boikot Malaysia.......semua china patut tinggalkan Malaysia !!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  8. banyak sangat makan babi...........sebab tu china mudah gelabah babi

    ReplyDelete
  9. saudara qalamqabut..terimakasih bebanyak atas panduan ni..ianya banyak memudahkan urusan saya...terimakasih sekali lagi.

    ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.