Wednesday, March 19, 2014

Semua Jiran Bapa Kapten Zaharie Di Sungai Pinang 'Tutup Mulut'


Wartawan berjaya menjumpai rumah ibu bapa juruterbang pesawat MH370, Kapten Zaharie Ahmad Shah hasil bantuan beberapa rakannya yang enggan identiti didedahkan kepada umum.

Lokasi rumah dua tingkat itu agak tersorok di Kampung Sungai, Jalan Makbul, Sungai Pinang dengan keadaan jalan utama untuk masuk ke lorong agak sempit.

Sebaik tiba di hadapan sebuah rumah berwarna ungu, wartawan mendapati rumah berkenaan sunyi aepi seolah-olah tidak berpenghuni.

Terdapat sebuah kereta jenis Proton Wira di garaj rumah berkenaan yang ditinggalkan. Jelas memang tiada sesiapa ada dalam rumah itu.

Usaha untuk menemubual jiran di kampung itu juga tidak berjaya apabila mereka enggan memberi kerjasama. Mereka seolah-oleh bersepakat untuk menutup mulut dalam isu Kapten Zaharie Ahmad Shah.

Salah seorang penduduk di situ mengakui rumah berkenaan rumah milik ibu bapa kapten Zaharie namun enggan mengulas lanjut mengenai bapa Zaharie.

“Ya, itu rumah Zaharie, tetapi rumah ibu bapanya,” katanya.

Apabila ditanya sama ada rumah berkenaan berpenghuni, wanita itu terus menjawab “tidak tahu”.

Menurut sumber, penduduk di situ enggan memberi kerjasama kerana sebelum ini ramai wartawan dari luar negara datang ke kampung itu untuk mengambil gambar dan menemubual mereka.

“Rumah itu didiami abang kapten Zaharie sebelum ini namun sudah berpindah ke tempat lain sejak setahun lalu,” katanya.

8 comments:

  1. Assalamualaikum sume,

    Ada berita baik...kuasa penyembah Dajjal No. 1 dunia akan binasa tidak lama lagi...

    1. ICBM akan meluncur dari China ke USA....confirmed.

    2. ICBM akan meluncur dari
    USA & territorial military ke China...juga confirmed.

    3. Armada China dah dapat lesen ke Laut Hindi....dengan pengorbanan warga 150 lebih jiwa dlm MH 370

    4.USA Panicked...tak berani pon.....

    5. US gertak China...

    6. China tibai semacam je..kata misi kita misi SUCI kemanusiaan untok cari warga yang hilang

    7. Di lautan Hindi akan ada kapal perang China yang ronda2 baru la Bapak Daqjjal No. 1 dunia ada AKAI..

    8. Mudah2an akan binasa lah tu....

    9. Bab Orang Maldives Nampak kapal terbang rendah iras2 MAS ..

    10. Depa ni Muselims.. Koran tak ajar menipu...

    --kalau orang Maldives nampak kapal terbang tu tapi kata tak nampak itu maknanya TIPU.

    -- kalau orang Maldives tak nampak kapal terbang MAS tu tapi kata NAMPAK maknanya sama ada Orang Maldives itu GILA atau Kapal terbang MAS tu yang GILA....

    11. Ini permainan world powers...

    12. Kalau ada sapa sapa yang DEFENSIVE sangat kapal tu tak da di DIEgo Garcia tu sebenarnya takut sebab bukan senang nak kata US / CIA punya kerja..Siapa berani ? Be honest please...biasa la tu...memang CIA syok buat kerja haramjadah tu..

    13. Allah tak redho...bagi orang Maldives yang MUslims (tak menipu) nampak....

    14. Allah tu banyak Jundullahnya dibumi ini..nyamok la, ikan nun la, entah apa lagi tak ingat la...ini pula MUslim beriman kesayangan Allah swt yang nampak..

    15. Kalau di Maldives kata berita tu palsu, maknanya yang nampak tu semua GILA atau sebenarnya bermain game TAKUT kat US...

    16. Sapa tak takut US mai tolong bagi tau say IC numbers dan Name...nak simpan je !

    Apa pon memandangkan Tuan Guru Haron Din YANG TERSASAR perjuangan politiknya sebelum ini telah bagai sireh pulang ke gagang yakni BERKATA BENAR TENTANG KEUPAYAAN Kerajaan menangani kes ini dan beliau mohon kita bersatu ...dan berdoa mohon ditunjuk oleh Allah jua. Iaitu pengakhiran episod KHIANAT ini...

    ...abu ahmed & the Keeper of East Gate....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apa yg hang dok merepek ni...

      Delete
  2. hahaha...jgn jadi mcm pengikut PAS sdh la....kita kna berhati-hati klu baca sesuatu di laman web..baca bole percaya taksub jgn...haha

    ReplyDelete
  3. Mmg kapal terbang MH370 terbang rendah untuk mengelak radarsebab tu penduduk kpg nampak kpg mas tu. Kenapa pula di nafikan apa penduduk maldive nampak tapi taklah pesawat tu mendarat d sana sebab bukan misi mereka. Masalahnya siapa yg berani menyiasat d diegio garsia nak perang besar. Olehnya kita pajat2 solat hajat lagi sekiranya pesawat d diego garsia supaya lepas.

    ReplyDelete
  4. jika mh370 slmt mndrt alhamdulillah....namun d mana jejak mereka.....smg mh370 slmt kmbali..

    ReplyDelete
  5. BENCI betul si media-media besar Barat-ZIONIS DAJAL seolah macm. suka sgt bila jadi kecoh; saya syak kelurga mangsa ni DIHASUT si PEMBANGKANGPELIWATSONGSANG utk. MENGAMOK, supaya dpt. menunjukkan seolah K'jaan kita 'lemah'! K'jaan kita jgn. TUNDUK dan salahkan POLIS kita yg- berhak mengawal keadaan huru-hara itu!

    Lihat pengkalan tentera US di Diego GarCIA telah membatalkan semua penerbangan selama 3 HARI pd. hari MAS hilang!

    Maka, K’jaan kita JANGANlah nak PERCAYA sgt. si KAPIR DAJAL Intelligence CIA/Pentagon-MI6-NATO (Barat) (yg. sebenaqnya sudah dikuasai Mossad-Israel/ZIONIS)! CIA dan ejen tempatannya dr. PENGGANAS Red Bean serta PELIWATPEMBANGKANGSONGSANG, tak habis-habis nak mengalih perhatian dari DIEGO GARCIA di tengah Lautan Hindi! Dan pi MAMPOSlah si DALANG-DUA-MUKA White HouseZIONIS itu!

    Lagipun, hairan betul media-media besar Barat-Zionis terutamanya CNN, tak lansung bangkitkan kenapa pengkalan militari US di Diego Garcia ini, dgn. sistem satelit yg. pasti amat canggih, tak dapat kesan lansung MAS di RADARnya, kalau kononnya melintasi Lautan Hindi ke atas Kepulauan Andaman dari awal lagi!

    Sedgkn tentu pengkalan militari ini akan memantau seluruh Lautan Hindi di RADARnya utk. kemungkinan ia disasarkan ‘teroris’ melaui laut atau udara, termasuk melalui peluru berpandu (yg. takkan ada radar pun). Tapi CIA/Pentagon sebelum ini tahu pula MAS dah ‘terhempas’ di Lautan Hindi – sekarg. dah nafi pula! Lihat di di http://maelpengerang.blogspot.com/2014/03/mh370-prayformh307-kenapa-satellite.html, Kenapa Satellite Amerika Gagal Kesan MH370? , March 15, 2014; dan https://www.facebook.com/PeopleForTrueRuleOfLaw/posts/10203269067105644, A MILITARY HIJACK BY AMERICAN AWACS PLANES (over patent rights owned by a Rothschild)?

    Lihat di http://beforeitsnews.com/global-unrest/2014/03/flight-mh370-mystery-diego-garcia-suspended-all-flights-on-march-8th-for-72-hrs-2458394.html:

    Flight MH370 Mystery. Diego Garcia Suspended All Flights On March 8th for 72 hrs.

    March 19, 2014
    (Before It's News)

    By now, it should be obvious to people they are hiding something in Diego Garcia. The latest info just piles on top of a mountain of evidence that flight 370 is in a hangar in Diego Garcia.

    ….Notice they have completely erased all posts between March 6th, and March 9th. There is some very weird stuff going on down in creepy Diego Garcia, a place where the US operates completely independant of the constitution.

    Edit to add, here is a link to the Diego Garcia Passenger facebook page with the March 8th flight schedule. Notice all other flight schedules throughout the month all had several flights schedules. The fact that no flight were scheduled for 3 days during the time MH370 went missing, all maintenance crew most likely were off on leave. Great time to sneak in an aircraft.

    https://www.facebook.com/pages/Diego-Garcia-Passenger-Terminal/242934902443795

    Makcik Sambal Belacan – PERTAHAN Islam dan umatnya, Raja-Raja Melayu/PM-TPM/UMNO/Bahasa Melayu, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang hormat Islam, dan bangsa dan hak Bumiputera (Bumiputera juga bermakna Pribumi/Orang Asal-Asli/Indigenous/Native/Aboriginal/First Nation).

    ReplyDelete
  6. Walaupun Pengkalan Diego GarCIA ini juga ada 2,000 pekerja bukan tentera contohnya kontaktor dll – di http://www.militaryinstallations.dod.mil/pls/psgprod/f?p=132:CONTENT:0::NO::P4_INST_ID,P4_INST_TYPE:930%2CINSTALLATION – tapi latarbelakang dan pergerakan pekerja-pekerja ini dan pelawat –pelawat ditapis/dikawal dgn. ketat, dan kenderaan bermotor persendirian tak dibenarkan!

    Itulah sebab mengapa apa-apa aktiviti rahsia termasuk masa 3 hari tu, senang disembunyikan dari pekerja bukan tentera!

    Makcik Sambal Belacan.

    ReplyDelete
  7. US ni memang mangkuk. ..depa kata sistem air warning baguih la konon...

    Tapi dua kapal terbang hentam WTC new York tak boleh detect pulak...dah tu biar beribu orang mati...

    Itu lah US yang boleh hapuskan rakyat sendiri...setakat passengers apa lah sangat...

    Ada sapa2 dengar konsep " eliminate the few to protect the many ".......?

    Siapakah the MANY itu? BUKAN rakyat pun.. Sebenarnya just few politicians a.k.a businessmen -commissions collectors !


    That is US through CIA the smaller govt!

    ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.