Thursday, March 6, 2014

Shafee Tumpu isu DNA Dalam Dubur Saiful yang menyebabkan Anwar Terlepas


Rayuan pihak pendakwa terhadap pembebasan Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim daripada tuduhan meliwat di Mahkamah Rayuan, Putrajaya bermula.

Sesi hari ini bermula dengan penghujahan oleh peguam Timbalan Pendakwa Raya, Tan Sri Muhammad Shafee Abdullah.

Rayuan pihak pendakwaan hari ini didengar oleh panel tiga hakim Mahkamah Rayuan Datuk Balliah Yusof Wahi, Datuk Aziah Ali dan Datuk Mohd Zawawi Salleh. 

Shafee berkata, berlaku kekhilafan apabila hakim perbicaraan mempersoalkan sampel daripada rektum Saiful itu.

Katanya lagi, hakim juga salah apabila mempersoalkan laporan ahli kimia yang mengambil kira pelbagai faktor serta penemuan DNA.

“Hakim juga gagal mengambil kira keterangan sokongan.”

Shafee berkata, satu-satunya isu yang menyebabkan pembebasan Anwar, eksibit DNA daripada rektum saiful telah dikompromi.

Katanya, persoalannya sama ada ia diusik oleh pegawai penyiasat Jude Pereira, integriti sampel yang dijaga oleh dua ahli kimia dan sama ada keterangan mereka boleh digunakan.

Petisyen rayuan akan menumpukan kepada isu itu, kata Shafee.
Terdahulu Anwar tiba di sini kira-kira jam 9 pagi ditemani isterinya, Datuk Dr Wan Azizah Wan Ibrahim serta dua anak beliau.

Ruang mahkamah penuh sesak dengan penyokong pakatan haram dan pemerhati tempatan yang pro- Anwar Ibrahim.

5 comments:

 1. Saya cadangkan supaya Pihak Pendakwaan membuat siasatan - rawatan ke atas DUBUR Wan Azizah sebagai saksi penting kes untuk merujuk sikap dan sifat Anwar Ibrahim yang sebenar.

  WanAzizah pernah menulis kepada Tun Mahathir yang beliau memohon Tun M untuk menasihati Anwar supaya melakukan hubungan kelamin normal, dan Surat Tersebut ada di dalam simpanan Tun M..

  Sudah sampai masanya KEBENARAN sebenar keluar daripada mulut Wan Azizah sendiri..kalau tak dari segi perubatan yang mengesahkan ADANYA aktiviti sodomi ke atas WanAzizah.. Jadi Wan Azizah kenalah mengaku. Benar atau Tidak yang Anugerah Tuhan tidak pernah sodomi beliau..

  Kalau Berani Buat.. MAKA akan Amanlah Malaysia...

  ReplyDelete
 2. Sekarang ini peniaga2 mee di kajang sedang mempromosikan menu mee terbaru. SODOMEE.

  ReplyDelete
 3. Puak2 ni suka ke tengok m'sia aman?

  ReplyDelete
 4. Karpal sendiri pun dah setuju adanya sodomi secara suka-sama suka,apalagi nak dipertikaikan ,betulah kerja Nuar tu.

  ReplyDelete
 5. Kalu mcm nih, esok aku flight pergi kajang lah, nak cuba SODOMEE! Sedap kot, mcm kari laksa berkunyit mangkali...

  ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.