Sunday, March 30, 2014

Tidah Pusahati Di Beijing Warga China Terus Buat Bantahan Kini Di Malaysia PulaHanya beberapa jam selepas mendarat di Lapangan Terbang Kuala Lumpur(KLIA) , lebihkurang 50 yang mengaku saudara-mara penumpang Cina mangsa pesawat MH370 terus membuat demonstrasi di Subang Jaya Holiday Villa di sini.

Mereka kononnya membantah terhadap apa yang mereka dikatakan ada sesuatu yang telah disembunyikan oleh kerajaan Malaysia mengenai kehilangan pesawat MH370 seperti yang mereka dapat melalui sistem wiebo.

Mereka mendakwa bahawa walaupun ada wakil-wakil Malaysia berbangsa Cina di Beijing tetapi mereka hanya memberi penjelasan yang cukup bercanggah. Mereka sendiri pun tidak pasti apa yang sebenarnya sedang berlaku, kata wakil warga China.


Mereka juga mempamerkan kain rentang bertulis “You must return relatives of MH370, no strings attached” and “Hand us the murderer”. 


"Kami mahu keluarga kami kembali , kami mahu kebenaran," mereka melaung-laungkan saudara-mara dalam bahasa Mandarin, kata wakil warga dalam dialek Cina yang sama.

Mereka berpakaian baju putih seragam sama yang mereka pakai semasa perarakan ke Kedutaan Malaysia di Beijing tempohari.

Mereka juga tidak menjawab apabila ditanya oleh pemberita tentang berapa lama mereka akan tinggal di Malaysia adakah sehingga pesawat dijumpai?

Wakil warga china memperkenalkan dirinya sebagai Jiang Hui, berkata saudara membuat keputusan untuk datang ke Malaysia untuk mendapatkan maklumat tangan pertama dan mereka selesa di sini, katanya

Beliau mendakwa pegawai-pegawai di Beijing sentiasa mempunyai untuk mengajukan soalan kepada rakan-rakan mereka di Malaysia sebelum menjawab pertanyaan mereka .

Kumpulan itu juga meminta Boeing, Rolls Royce, Inmarsat , dan mana-mana pengeluar lain yang terlibat dengan pesawat MH370 yang hilang bertemu dengan mereka secara langsung kerana kata mereka pegawai-pegawai Malaysia tidak dapat memberikan jawapan secara teknikal kepada mereka.

Sebelum ini seramai 29 waris penumpang pesawat Malaysia Airlines MH370 dari China tiba di Malaysia hari ini untuk mendapatkan penjelasan terperinci berhubung operasi mencari dan menyelamat (SAR).

Duta Khas Perdana Menteri ke China, Tan Sri Ong Ka Ting memberitahu mereka tiba dari Beijing diiringi sembilan pegawai kerajaan republik itu dan kini menetap di Hotel Holiday Villa, Subang.

4 comments:

 1. Apahal MAS bawa mereka ke sini - biarlah mereka duduk saja diam-diam kat China; lagipun mereka ni dah menggangu KETENTERAMAN dan KESELAMATAN mangsa lain serta seluruh rakyat Malaysia!

  Dan memang penipu betul K'jaan China tu – awat tak dedahkan dah 20 kemalangan kapalterbang dia, dan punya ramai mangsa – lihat di http://medantempurkedah.blogspot.com/2014/03/mh370-china-terlibat-dalam-kemalangan.html , #MH370 !! CHINA TERLIBAT DALAM KEMALANGAN UDARA SEJAK 1982, 30 March 2014!

  CINARASIS mcm. ni patut JANGAN dilayan oleh K'jaan kita - lagipun, baik mcm. mana pun, K'jaan kita yg. Islam/Melayu akan dimaki, dan saman MAS juga; baik MAS paksa sy. China dlm. "Code-sharing" tu bertanggungjawab juga; atau BATALkan saja jenis penerbangan mcm. ni!

  Makcik Sambal Belacan – PERTAHAN Islam dan umatnya, Raja-Raja Melayu/PM-TPM/UMNO/Bahasa Melayu, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang hormat Islam, dan bangsa dan hak Bumiputera (Bumiputera juga bermakna Pribumi/Orang Asal-Asli/Indigenous/Native/Aboriginal/First Nation).

  ReplyDelete
 2. Oh ya, kalau kat China, yg. dah 20 kali kemalangan tu, mereka ada tak berdemo tak tentu arah mcm. ni?! Jgn. harap mereka berani! Tapi kat M'sia ni, mereka tahu mereka boleh BULI dan PIJAK K'jaan/umat Islam/Melayu kita sesuka hati, mcm. si DAPBANGKAIBABI dan PENGGANAS Red beannya!

  Makcik Sambal Belacan.

  ReplyDelete
 3. Kalau kat Malaysia pun berani nak tunjuk besar kepala ini sudah kira melampau dan perlu diajar cara beradab bangsa yang memang jenis kurang ajar

  ReplyDelete
 4. Cina kat malaysiapun aoa kurangnya. Dah bagi macam macam masih tak puas hati.
  Bila pergi luar negara kutuk malaysia tak bagus. Tapi lepas tu kembali jugak kemalaysia.Dasar taj sedar diri.

  ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.