Sunday, April 13, 2014

'Air Asia Punca Ayah Saya Masuk IJN' - Dr Nurul Huda Haron




Dr Nurul Huda Haron adalah anak kepada Dr Haron Din kesal dengan sikap dan layanan yang diberikan oleh Air Asia kepada bapanya. Beliau mendakwa Air Asia tidak menyediakan kerusi roda kepada penumpang yang sakit seperti bapanya dan terpaksa berjalan jauh.

Air Asia berselindung disebalik slogan 'Everyone Can Fly' dan tambang murah tetapi mengenakan charge yang terselindung.

Sementera itu Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak menziarahi Timbalan Mursyidul Am Pas, Datuk Dr. Haron Din di Institut Jantung Negara (IJN).

Haron, 73, kelihatan ceria sambil ditemani anaknya, Dr. Huda Haron dan menantu, Dr. Azlin Azzuddin.

Turut serta Pakar Perunding Kardiologi IJN, Datuk Dr. Amin Ariff Nuruddin.

Sementara itu, Najib dalam catatan terbaharu di laman facebook beliau berkata, keadaan kesihatan Haron bertambah baik dan beliau mendoakannya kembali sihat seperti sediakala.

“Alhamdulillah, kesihatan beliau beransur baik. Sama-samalah kita berdoa agar beliau segera sembuh seperti sediakala," katanya yang turut memuat naik gambarnya menggenggam erat tangan tokoh agama itu.

Kali terakhir Haron menerima rawatan di IJN ialah pada hujung Januari lepas.

9 comments:

  1. Aku tak akan naik Air Asia, biar bayar lebih sikit naik MAS tapi puas hati. Pergi Mampus Air Asia.

    ReplyDelete
  2. AA = low class airline

    ReplyDelete
  3. dia kata everyone can fly, bukannya everyone can use wheelchair;)

    ReplyDelete
  4. To anon 11.18am
    Hehehe betoi ckp hang

    Air asia memang x dak hati perut
    Aku dah start kempen pd sedara mara dan kawan2 jgn naik AA. Aku offer tolong beli, tp duit depa la
    Aku akan terus kempen smpi sedara dan kawan2 x nak air asia dah

    Buy Air Asia Last !!

    ReplyDelete
  5. Anak org alim
    Tp komen..
    Hmm

    Betullah yr
    Iman x dapat diwarisi
    Dr seorang ayah yg bertakwa

    ReplyDelete
  6. anon 11.36,

    tak sangak AA tak boleh di komen,ianya boleh merendahkan iman,kitab mana yg sdr baca ni,Mahabratha ke?.Dr. tu meluahkan perasaan sebagai seorang pengguna,itu hak beliau.Jangalah komen merendah-rendahkan keimanan sesseorang keran itu.

    ReplyDelete
  7. Air asia cibai..tony pun kaki cibai simpan stewardess cina kat condo suasana sentral kl sentral..MAS juga aku naik walaupun mahal sikit tp puashati...

    ReplyDelete
  8. AirasiaGAYgilaPELACURMINISKIRTKAPIR ni tentulah ANGKUH dan perangai mcm. BINATANG BUAS - kan geng kongsinya dari. Barat-ZIONIS! BANGSAT - tak sedaq diri; patut diHALAU saja dr.Tanah Melayu ni!

    Makcik Sambal Belacan – PERTAHAN Islam dan umatnya, Raja-Raja Melayu/PM-TPM/UMNO/Bahasa Melayu, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang hormat Islam, dan bangsa dan hak Bumiputera (Bumiputera juga bermakna Pribumi/Orang Asal-Asli/Indigenous/Native/Aboriginal/First Nation).

    ReplyDelete
  9. Memang anak orang Pas sebegitu rupa, bukannya lemah gemelai cam Datin Sri Rosmah, kena kutuk kaw kaw pun , boleh nasihat "nak buat baik2 nak, jaga diri nak, jangan kata makcik cam ni nak, bla.....bla...., " So cerminan iman bukan sekadar pada pemakaian tudung semata2. Datin Sri Rosmah walau punya kedudukan setinggi itu pun masih tercermin ajaran Islam yang sebenar dengan mengambil sikap bersabar dan redha atas segala ujian Allah kepada beliau dan Keluarga. PAS itu bukan Islam dan Islam tak punya Parti politik bernama PAS............ Islam 4 All.. PAS for only orang sempit pemikiran.

    ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.