Friday, April 18, 2014

Anak Saudara Karpal Singh Dakwa Kemalangan Telah 'Dirancang' Oleh Kerajaan


Tersebar meluas di laman Facebook di mana seorang pengguna Facebook yang mengaku dirinya anak saudara kepada mendiang Karpal Singh mendakwa kemalangan telah dirancangan oleh Kerajaan.

Kita memahami saat ini ahli keluarga mendiang pastinya sedih dengan berita yang mengejutkan ini. Tetapi apabila membuat tuduhan memba-bi buta seperti ini, ia adalah satu tindakan yang melampau.

Apa yang dilaporkan oleh media, kemalangan mungkin berlaku disebabkan kereta mendiang Karpal dipandu laju dan tambahan pula kenderaan itu memiliki rekod kesalahan trafik yang banyak masih belum dibayar.

Kenapa kaitkan dengan politik? Jelas sekali, Anil JS mencabar pihak berkuasa untuk melakukan tangkapan ke atas dirinya.




Kalau dah siap memfitnah kononnya kemalangan dirancang, memang sesuatu tindakan yang agak berani dan Anil JS perlu ditahan untuk siasatan lanjut. Lebih-lebih lagi kes ini melibatkan individu yang berprofil tinggi.

Tindakan mengeluarkan kenyataan sedemikian seolah-olah dia mengetahui apa yang berlaku sehingga terjadinya kemalangan tersebut.

7 comments:

  1. Tak de tulis pun dirancang. Tak faham Bahasa Inggeris tu lah yang masalah blogger sekarang. perasaan salahkan diri pada blogger, kut.

    ReplyDelete
  2. Dia guna ayat berkenaan seperti mana yang telah diajar bapa saudaranya kepada anak guam yang kena tuduhan jenayah meliwat.... suatu konspirasi...

    ReplyDelete
  3. Fuck to you too A... j singh

    ReplyDelete
  4. dalam pernyataan diatas jambul potek ni berkata kes an WAR, mh 3700 dan terbunuh sinki ada membawa maksud konspirasi politik . atau dalam hati dia mungkim mengangap kematian sinki adalah satu rancangan olih pihak ketiga.
    hal ini serious. tapi potek putar alam ni tak berani tuduh tepat. . sebab itu buang masa saja sekira dia ini di soal siasat. sampai bila pun dia tak kan kata dia bersalah. tetapi jangan lupa pasang jerat sama dia nanti dia kena juga......

    ReplyDelete
  5. Aku syak si PENAJA Barat-ZIONIS DAPBANGKAI/PKRPELIWAT nak menutup mulut sikapal ni - dr. banyak rahsia TERDEDAH; apalagi SUARAM (yg. disyaki ditaja berjuta oleh si Barat-ZIONIS) makin disasarkan blog pro-K'jaan, utk. disiasat KDN (KDN jgn. lupa pula hal ni)!

    Kerana yg. peliknya, kenapa lelaki yg. peluk si kapal tu, suruh "go away" org. awam yg. nak tolong , sedgkn mangsa kemalangan akan minta tolong "help"! Dan kenapa pemandu kereta tu pandu laju sgt - waktu malam pula tu?

    Itulah MO biasa si Barat-ZIONIS http://topinfopost.com/2013/06/21/over-20-seals-who-killed-osama-bin-laden-now-dead, Over 20 SEALs Who “Killed Osama Bin Laden” Now Dead, By DNA , June 21, 2013; and at http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=114 , Bloody Bill Clinton – American Caligula, By wmw_admin on September 1, 2006!

    Makcik Sambal Belacan – PERTAHAN Islam dan umatnya, Raja-Raja Melayu/PM-TPM/UMNO/Bahasa Melayu, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang hormat Islam, dan bangsa dan hak Bumiputera (Bumiputera juga bermakna Pribumi/Orang Asal-Asli/Indigenous/Native/Aboriginal/First Nation).

    ReplyDelete
  6. Jikalau isteri dan anak di dlm lori itu bukan didaftar sebagai pekerja, lori itu sedang tidak layak bergerak di lebuh raya, kerana melanggar permit lori perdagangan. Maknanya lori tersebut tidak patut berada di situ.

    ReplyDelete
    Replies
    1. halo awak penyiasat trafik ke? balai polis mana erk?

      Delete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.