Wednesday, April 9, 2014

Bagaimana Dokumen Lawatan Muhyiddin Ke Dubai Boleh Bocor KeTangan Pembangkang?




Pembangkang kecoh apabila seorang pemblog pembangkang mendapat maklumat terperinci daripada 'orang dalam' tentang lawatan kerja lima hari Muhyiddin ke Dubai.


Pembangkang pertikai kerana lebih banyak masa dibazirkan dengan aktiviti golf berbanding urusan kerja, mengakibatkan pembaziran wang rakyat.

Persoalannya kenapa begitu mudah pembangkang mendapat dokumen lengkap mengenai lawatan tersebut?


Siapa 'orang dalam' yang menjadi duri dalam daging yang sentiasa menyalurkan maklumat kerajaan kepada pembangkang?

17 comments:

  1. Walaupun aku penyokong kerajaan..aku tetap tidak setuju pemimpin kerajaan membazir seumpama itu. Baguslah dibocorkan..apakah kamu redha dgn pembaziran spt itu? Yang salah tetap salah..jgn bela membabi buta.

    ini lagi bukti sahih kutipan cukai oleh kerajaan sdh jatuh sbg haram kerana wang cukai (hak rakyat) dibelanjakan bukan pd tempat yg sepatutnya. Sekian

    ReplyDelete
  2. Bila di tulis tourism malaysia....tolong siasat Pengarah/timbalan pengarah/penolong pengarah bernama effendi....dia ni mmg penyokong totok PKR...telah banyak kali dia memberi maklumat semasa sembang teh tarik bersama.

    ReplyDelete
  3. Mungkin Umno sudah rasa selesa dengan kemenangan PRU13

    ReplyDelete
  4. Kdng2 uubungan antara kjaan lbh mesra bila bersukan.

    ReplyDelete
  5. Buat pemutihan kaki tangan kementerian pelajaran sebab memang sarang pembangkang dan ada di antara pengarah di dalam lementerian tersebut penyokong tegar PKR. Kerajaan perlu berani mengambil tindakan sebelum menjadi kanser yang susah nak di ubati. Cegah sebelum parah.

    ReplyDelete
  6. aturcara tpm itu tidak ada cacat celanya. sukan golf sudah menjadi trend untuk mengeratkan hubungan pemimpin2 Negara. perbincangan duahala dipadang golf sudah lumrah diketahwi. itulah........kadang2 rakyat macam tertipu dengan dakyah2 kotor dari golongan berkempetingan peribadi. golf itu sekadar entertain pihak kerajaan kepada tetamu kehormat. tidak timbul soal membazir disini. celiklah mata dan ambil tahu perkembangan social di dunia ini. tak baik simpan otak dalam peti ais lama2...... nanti beku dan takut kena panas.

    ReplyDelete
  7. logik la org nombor dua negara sembang2 kat padang golf.tak logik kalau cikgu sembang club golf..

    nak cari pelabur, sembang la kat golf club, nak cari ulama, sembang la kat surau masjid, nak cari ikan, sembang ka kat pasar..

    ReplyDelete
  8. Mesti lihat dari aspek isu keselamatan TPM. Kalau maklumat sebegini mudah diperolehi oleh blogger, bayangkan apa-apa lagi maklumat rahsia kerajaan dan perjalanan PM Najib. Di mana fungsi keselamatan di dalam pejabat PM dan TPM? Kalau macam ini lah, tak payah ada sebarang protocol keselamatan di semua pejabat kerajaan, termasuk PM dan TPM. Biar jer sesiapa kelar masuk pejabat-pejabat kerajaan. Tak payah lah ada polis ke atau pengawal, buang duit jer. Esok lusa rumah PM dan TPM blogger boleh dapat maklumat perinci jenama pakaian dalam yang digunapakai. Aku tak boleh nal accept security breach of this nature. Kalau aku staff, aku akan investigate sampai ke lobang cacing saya yang membocor maklumat.

    ReplyDelete
  9. Maaf pada saya tiada cacat cela lawatan tpm ni.... Ianya banyak pada mou dan mesyuarat. Lain lain hal adalah acara golf ....Ianya adalah dlm bentuk entertaine dan tak salah. Kenapa pembangkang nak create cite ini ...sedangkan berlambak org pr dok sibuk main golf konon enterteinment la juga.

    ReplyDelete
  10. Aku tak berapa kisah sangat dengan program lawatan memang biasalah seorang TPM orang no.2 di Malaysia tak kan nak main guli, congkak atau batu seremban kot tetapi yang aku kesah adalah kenapa dokumen ini mampu diperolehi oleh pembangkang...cina Dap pulak tu...berapa yang mereka bayar kepada pegawai yang tahu hal ini?

    ReplyDelete
  11. Betul tu anon 12.22am! KURANG AJAQnya ejen PKRPELIWAT/DAPBANGKAI yg. ramai dah menyelinap masuk JPA, termasuk Perisikan kita agaknya!

    KDN harus menyiasat dan kenakan bwah undg-undg TERORISMA, kerana ini membabitkan KESELAMATAN pemimpin K'jaan kita terutamanya yg. tertinggi dan yg. Islam/Melayu, yg. makin disasarkan si KAPIRBUAS Barat-Zionis; apalagi Mossad-CIA-MI6-NATO, kat Malaysia nikan ada ejen mereka dari EvangeliSStar dan MalaysiaKKKini, serta termasuklah DAPBANGKAI//PKRPELIWAT/PENGGANAS Red Bean/Geng Kongsi Gelap!

    Kalau kat barat pun, tak pernah dengak kebocoran rahsia yg. penting mcm. ni - apalagi yg. boleh membahayakan keselamatan pemimipin negara terutamanya PM/TPM!

    Makcik Sambal Belacan – PERTAHAN Islam dan umatnya, Raja-Raja Melayu/PM-TPM/UMNO/Bahasa Melayu, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang hormat Islam, dan bangsa dan hak Bumiputera (Bumiputera juga bermakna Pribumi/Orang Asal-Asli/Indigenous/Native/Aboriginal/First Nation).

    ReplyDelete
  12. ini sepol punga kerja le... wallahualam

    ReplyDelete
  13. ini posting bangang tahap dewa..... aturcara aktiviti mana ada penuh dgn golf saja.... semak dan teliti kt prgm tpm tu....
    cuma perkataan golf saja disebut verulang kali....
    bangang....

    ReplyDelete
  14. Pegawai mana yang bangang yang biar dokumen ini sampai ketangan pembangkang, keselamatan apa yang diamalkan oleh pegawai TPM sehingga pembangkang tahu dua hari sebelum program ini.

    ReplyDelete
  15. Sepatutnya TPM pecat pegawai yang bersekongkol dengan pembangkang...kalau nak selamatlah

    ReplyDelete
  16. Ada masanya dan telah menjadi kebiasaan juga ada business deal berlaku di padang golf...

    ReplyDelete
  17. Ada masanya dan telah menjadi kebiasaan juga ada business deal berlaku di padang golf...

    ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.