Friday, April 11, 2014

Bekas Pemain Drum Kumpulan Ukays Kini Berjihad Menentang Rejim Basyar






Bagi mereka yang membesar tahun 90an, anda tentu mengetahui tentang kumpulan Ukays yang mencipta nama antara kumpulan muzik paling popular pada satu ketika.

Antara ahli terawal anggota kumpulan ini adalah pemain dram, Ali.




Bersama Ukays, Ali sempat terlibat dalam dua album iaitu Mencari (1992) dan Bisa Berbisa (1994) yang antara lain memuatkan lagu popular Berkat Kasihmu, Seksa, Kau Satu-Satunya dan Di Sana Menanti Di Sini Menunggu.

Kini kumpulan Ukays sudah berkubur namun perkembangan terbaru Ali agak mengejutkan.

Nampaknya Ali bukan sahaja meninggalkan dunia muzik tetapi memilih untuk melakukan sesuatu yang berat dibuat oleh kebanyakan yang lain iaitu meninggalkan negara untuk tujuan jihad.








Semoga Allah Redha perjuangan Ali dan para mujahidin demi umat Islam menentang kezaliman di mana sahaja pelusuk dunia ini.

4 comments:

  1. KDN baik TANGKAP PENGANAS yg. ingat dia hero kat Syria ni - sebelum dia menghasut lebih ramai anak muda Islam/Melayu menyertai 'jihad' PENIPU, yg. sebenaqnya didalangi si KAPIRDAJAL Barat-ZIONIS!

    Sebenaqnya, pembunuhan beramai(GENOCIDE) ke atas umat Islam yg. makin meningkat samada melalui PENJAJAHAN terus, penggunaan Drone/bom kimia, atau menggunakan pengganas al-Qaeda atau mana-mana “pengganas Islam” yg. sebenarnya dicipta Barat-ZIONIS sendiri - adalh untuk tujuan MENJATUHKAN Islam/umatnya dan untuk melaksanakan PENJAJAHAN Barat-IsraHELL, ke atas Dunia Islam/Dunia Ketiga, yg. kaya minyak-gas-mineral, yg. bermula dr. Palestin, hingga ke Afghanistan, Iraq, Libya (Obama-siGAYDAJAL, yg. menyamaq sbg. org. Islam, bersorak apabila Allahyarham Pres. Ghaddafi disula oleh ejen Mossad!), Syria, Mali, Somalia, Yemen, Pakistan, Mali, Nigeria, Republik Africa Tengah dsbnya (lihat di http://www.globalresearch.ca/fighting-al-qaeda-by-supporting-al-qaeda-in-syria-the-obama-administration-is-a state-sponsor-of-terrorism/5339728, Fighting Al Qaeda by Supporting Al Qaeda in Syria: The Obama Administration is a “State Sponsor of Terrorism”, By Prof Michel Chossudovsky, Global Research, June 19, 2013; dan http://www.presstv.ir/detail/2013/09/15/324167/excia-agent-911-lies-big-and-tragic/, Ex-CIA agent: 9/11 lies bigger than already known, Sep 15, 2013; http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=55408, 9/11 and Zion: What Was Israel’s Role?, By Nick Kollerstrom on August 31, 2012)!

    Makcik Sambal Belacan – PERTAHAN Islam dan umatnya, Raja-Raja Melayu/PM-TPM/UMNO/Bahasa Melayu, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang hormat Islam, dan bangsa dan hak Bumiputera (Bumiputera juga bermakna Pribumi/Orang Asal/Indigenous/Native/Aboriginal/First Nation).

    ReplyDelete
  2. Ada benar juga cakap makcik,berbunuhan sesama muslim disebabkan berlainan pendapat,sgt2 merugikan.

    ReplyDelete
  3. Benarkah peperangan di sana itu Jihad?...atau hanya permainan mereka yg nakkan kuasa...?...Jika benar mereka hendakan Islam...tentu di buat secara damai...bukan memberontak...sebelum ini syria aman damai...pusat pengajian Islam...termasuk ali settan mengaji disana...tetapi saya rasa akibat hasutan...tu yang rosakan negara sendiri...mengapa kita yg tumpang?..yg tak tahu hujung pangkal...hanya dengar cakap...kita pun sebenarnya bersimpati ...terhadap kebodohan mereka...

    ReplyDelete
  4. Jihad tu di sne..nabi dh sebut syam negeri akhir zaman..depa atas2 ni xsuka jihad..boleh pula tnye permainan mereka yg nk kuasa?..kenal dok regim bassar?..mereka dh bt damai secara demo selama
    40tahun..masa tu maklumat xdpt disalurkan ke luar..rakyat syria trkurung semasa regim ayahnya (hafiz)..hang thu x?..ke tgk tv hehe..rakyat islam mmg ingin damai..dh kalau regim suka bunuh kanak2,org tua, wanita kena rogol..ayat hang bt secara damai?..haha..sekiranya nabi masih hidup sudah tentu org pertama seru jihad..ayat hang sebelum ni syria damai..nmpk sgt depa xthu sejarah regim syria haha..dan satu lg sebut psl hasutan haha..sape hasut sbnrnya ni haha..mereka bkn nk rosakkn negara sndri tp bebaskn dr regim syria..dan akhir sekali kata dariku..jgn katakan mereka bodoh sekiranya anda tidak mahu mencari maklumat serta baca hadis2 nabi..

    ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.