Sunday, April 13, 2014

Bila Orang Islam Membenci Azan Bukti Tarbiah Kafir DAP Berjaya


Sebelum ini Jabatan Hal Ehwan Agama Islam Pulau Pinang (JHEAIPP) mengarahkan semua masjid dan surau di negeri itu menghentikan bacaan al-Quran menggunakan pembesar suara pada waktu subuh kerana amalan itu mengganggu orang lain di dalam dan luar masjid sedang tidur.  

Tetapi lain pula terjadi di Pasir Gudang apabila seorang umat Islam bernama Mohd Said bin Mohamed Jaid 56, telah membuat laporan polis kerana tidak tahan dengan penggunaan pembesar suara ketika melaungkan azan di masjid atau bacaan ayat suci Al-Quran yang dikatakan mengganggunya tidur.

Kejadian ini ada kena mengena dengan berlaku kebangkitan rakyat dan peningkatan sokongan pengundi Cina dan bukan Islam kepada Pas dan PR di Johor yang selama ini dianggap sebagai deposit Umno dan Barisan Nasional (BN).

Pas telah ditarbiahkan secukupnya di Johor sehingga menjadikan pengikutnya berfahaman pluralisma kerana sokongan orang Cina kepada Pas dan Pakatan Rakyat cukup baik sekarang ini.

2 comments:

 1. YA ALLAH! Malaysia nikan NEGARA ISLAM!

  Inilah jenis MELAYUBABI, samapi azan pun boleh buat lapuran Polis?! Mana UMNO dan NGO-NGO Islam lain tak buat lapuran Polis ke atas DAPBANGKAI dan si MELAYU ni . yg. MENGHINA ISLAM, dgn. menghalang AZAN?!!

  Apa kejadahnyapenghinaan ke atas Islam/umatnya boleh berleluasa kat M'sia ni?! Takkanlah tak ada undg-undg SHARIAH dan PERSEKUTUAN yg. boleh MENGHUKUM penjenayah-penjenayah mcm. ni, sedgkan ISLAM agama Persekutuan!

  Pemimipin Islam PENGKHIANAT yg. benarkan ini berlaku - semoga ALLAH SWT hukum PENGKHIANATAN mereka ni!

  Makcik Sambal Belacan .

  ReplyDelete
 2. kepada semua islam jangan menentang suara azan di laud speaker. menentang maksud tak suka kepadanya azan itu. jangan sekali2 bertindak demikian. jagalah islam kalian kerana penghidupan di dunia ini apalah sangat harganya kalau dibandingkan dengan kehidupan akhirat yang kekal abadi.
  ingatlah kita ini tidak banyak amalan kalau dibandingka dengan para sahabat Rasullah SAW. banyaklah bertaubat dan memohon keampunan kepada Allah SWT. buatlah amalan terutama nya solat semuga kita mendapat kerezaan AllahSWT di akhirat kelak dan dilindungi dari azab Jahannam yang maha dashat itu.

  ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.