Monday, April 14, 2014

CIA Tahu Hal Sebenar Yang Terjadi Kepada Pesawat MH370


Seorang penulis berasal dari Amerika Syarikat (AS) yang juga penyiar radio tempatan, Dr Kevin Barrett mempercayai bahawa Agensi Perisikan Pusat (CIA) AS mengetahui perihal sebenar apa yang terjadi kepada pesawat MH370.

Dr Kevin, pemegang Doktor Falsafah Arab-Islamoligi dan pengkritik Perang dan Keganasan terkenal Amerika menyatakan pendapat itu menerusi saluran Press TV, semalam.

“Kehilangan pesawat itu tidak masuk akal. Ia tidak mungkin hilang begitu saja,” katanya.

Menurutnya, beberapa individu di pangkalan CIA di Alice Springs, Australia tahu mengenai perihal sebenar mengenai pesawat itu.

“Maka itu kerajaan Malaysia meminta mereka untuk membantu, namun sehingga kini Malaysia tidak mendapat sebarang respons,” katanya.

Beliau juga bertegas bahawa terdapat individu yang menutup perkara sebenar dalam kejadian ini.

“Sesuatu tidak logik apabila timbul maklumat mengenai pesawat terbabit mengubah haluan, terbang ke arah yang salah dengan beberapa penduduk terlihat ianya terbang rendah di sekitar Kepulauan Maldives lalu menuju ke Diego Garcia dan hilang begitu sahaja.

“Perkara ini sangat aneh dan tidak masuk akal,” katanya menurut laporan Mirror.

9 comments:

  1. Woi admin menteri ko yg bengap termasuk pm bkn caye cite ko ni...kalau nak caye cite ko ni ialah ketua penerangan wanita umno midah entah2 midah yg suruh ko post cite ni hhhhi nak kena air liyo sa be ri yy ko ni

    ReplyDelete
  2. Woi anon. 12:42 AM, Ko ni keturunan sakit mental ke?

    ReplyDelete
  3. Semalam saya menonton filem Thirteen, lakonan Kevin Costner, tentang apa yang berlaku dalam tempoh 13 hari apabila perisikan tentera Amerika mendapati banyak misil nuclear dibawa ke satu tempat terpencil di Cuba.

    Cerita ini berdasarkan kisah benar yang berlaku di tahun 60'an ketika US di bawah pentadbiran JF Kennedy. Costner melakonkan watak Kenneth - pembantu khas kepada JFK (juga sahabat kpd adik beradik Kennedy).

    Dalam tempoh 13 hari, JFK menerima pelbagai nasihat dari pihak tentera dan kabinetnya. Tapi satu ayat yang disebut oleh satu watak menarik hati saya. Katanya, "....may cool heads prevail."

    Dalam tempoh 13 hari tersebut, jika JFK tersilap percaturan, perang dunia ke 3 mungkin boleh berlaku. Pihak tentera mahu serang Cuba dan menanggalkan semua misil nuclear tersebut tetapi kerana misil2 tersebut dibekalkan oleh Soviet Union (perang dingin antara dua kuasa besar tersebut masih hebat ketika itu), JFK tidak mahu terburu2 dan tindakan beliau di anggap pengecut oleh pihak tentera. JFK membuat siaran media utk memaklumkan hal tersebut ke seluruh negara hanya selepas beberapa hari berbincang (bertekak) dengan tentera dan kabinetnya.

    Kalau di Malaysia, dah tentu teruk JFK kena kutuk kat pembangkang sebab 'tak lapor' serta-merta kpd 'rakyat'.

    Ketika babak perbincangan di white house tu, saya can't help imagine, agaknya inilah yang sedang berlaku di Seri Perdana sekarang. Betapa beratnya tanggung jawab yang dipikul untuk pastikan "bila menarik rambut dari dalam tepung..... rambut tidak putus, tepung tidak berserakan".

    Beberapa minit sebelum ke udara untuk memberitahu rakyat Amerika tentang apa yang sedang dan mungkin berlaku, JFK menyemak dan berbincang dengan Kenneth tentang ayat yang telah disusun oleh speech writer beliau..... sama macam DS Najib guna perkataan ' berakhir' dan bukannya 'terhempas'...

    Dalam mentadbir negara, ayat diplomasi amat memainkan peranan. Dam akhirnya, ayat diplomasi lah yang berjaya membuat Soviet Union membatalkan rancangan untuk menggunakan misil nuclear di Cuba itu. Dan akhirnya, yang tercatat dalam sejarah, Perang Dunia ke 3 tidak berlaku.

    Apa yang kerajaan kita tahu, sudah pasti tidak semua boleh atau perlu diberitahu kepada dunia. Kalau kerajaan kita tahu yang CIA terlibat atau pihak mana yang merancang semua ni, kerajaan pasti akan mengambil kira keselamatan 28 juta rakyat Malaysia dalam merangka tindakan terbaik yang perlu diambil untuk menyelesaikan masalah.

    Dalam kepala saya, pendirian Malaysia ialah...."saya tahu saya ni kecik, takde kelengkapan canggih tapi demi rakyat saya, saya akan buat segala yang terdaya dengan apa sahaja yang saya ada. Anda tak mahu tolong, apa boleh saya buat. Saya takde duit banyak untuk beli maklumat yg awak ada. Tapi kalau awak buli, saya akan lawan habis-habisan".

    Agaknya, itulah maksud TUDM dan TLDM, "kita tetap akan teruskan pencarian di lokasi ini walau apapun yang berlaku".

    Takkan nak jolok sarang tebuan kalau dah maklum akan bisa sengatnya.

    If we cannot work through the system, we work around the system. Going against the system is futile.

    ReplyDelete
  4. Ya bro...
    Aku yakin kerajaan kita tahu..
    Tp utk kebaikan negara..
    Kena hati2...
    Percayalah.... kenyataan pahit yg perlu kita telan..
    MH370 bkn segala2nya...
    Mohon maaf..

    ReplyDelete
  5. Anwar yang dah tahu sebelum kejadian lagi. Kan dia terus kata kerajaan merahsiakan sesuatu. Dia nak kerajaan pecahkan rahsia tu lah supaya dia boleh ambil kesempatan.

    ReplyDelete
  6. Anon 12.42 , Patut tanya tokong ko tu yg taksub dng CIA & Pro Yahudi tu.

    ReplyDelete
  7. memang ramai orang sependapat dengan anon 1.27am tu. Negara ini terlalu kecil dimata kuasa besar dunia. masih banyak lagi ajenda2 manusia musuh kerajaan yang belum dapat dirungkai lagi. tetapi diyakini pihak berkuasa memang tahu pokok pangkal sebenar kejadian kehilangan mh 370 ini. putrajaya mesti berhati2 dengan statement yang hendak dikeluarkan. musuh dalam selimut bersekongkol dengan penakluk dunia pasti menunggu peluang sahaja untuk meranapkan kerajaan sekarang.
    golongan2 penakluk dunia itu sekarang ini sedang focus kearah negara2 timur berjiranan dengan r.r.china. kemajuan teknologi ketenteraan china amat tidak disenangi olih mereka itu. sebab itulah mereka sekarang tergesa2 mahu mencari negara2 kecil persekitaran cina untuk menjadi sekutu rapat mereka dan seterusnya menjadi hamba pak turut mereka. seterusnya ketua Negara pak turut ini akan disogok dengan wang ringgit , kemewahan hidup dan pertolongan ketenteraan hingga ketahap 'biar rakyat menderita asalkan aku yang berkuasa'.
    kalau kita mengkaji bersungguh2 kita dapat lihat sekeliling kita memang wujud keadaan demikian. waspadalah .jerat musuh kita berada dimana2 saja.........

    ReplyDelete
  8. OI anon 12.42am, nampaknya makin ramai si ekoq-ekoq PENGGANASBANGKAIBABI Red Bean yg. ditaja puak SYAITAN Barat-Zionis dan DAPBANGKAIBABI, termasuk MENYAMAQ guna nama Melayu/Islam & bahasa Islam (sebut Kalimah ALLAH lagi), sedg. MENGAMOK mcm. ANJING KURAP GILA, nak menghalang sebarang maklumat BENAR tersebar!

    Lepas tu puak SYAITAN ni siap nak MENGKAPIRkan umat Islam pula!

    PI MAMPOS lu punya ekoq kat BLOGDAPBANGKAIBABI yg. BODOH mcm. KERBAU!

    ReplyDelete
  9. Dr. Kevin Barrett ini juga mendedahkan maklumat yg. penting tentang penglibatan IsraHELL (setentunya bersama CIA-MI6-NATO) dg, Tsunami di Jepun, dan mungkin Tsunami lain di masa lepas dan akan datang; dgn. menggunakan Submarine bersenjata Nuklear!

    Pengkalan tentera bawah tanah RAHSIA di Diego GarCIA yg. disyaki terlibat dlm. kehilangan MAS kita, adalah disyaki dikongsi US-Britain-IsraHELL-NATO termasuk dgn. senjata NUKLEAR dlm. Submarine IsraHELL (lihat artikel bernas wartawan Jepun, Shimatsu di http://beforeitsnews.com/war-and-conflict/2014/03/tel-aviv-airport-malaysian-airliners-and-a-new-world-order-2451422.html , Tel Aviv airport, Malaysian Airliners and a New World Order, March 28, 2014)!

    Dan lihat betapa bahayanya Submarine HARAM Nuklear Israel - di http://www.veteranstoday.com/2014/01/01/11-examples/ :

    11 examples of Illuminati numerology

    Posted by Dr. Kevin Barrett

    January 1st, 2014

    ….Though the 2004 tsunami killed 350,000, another unnatural-looking tsunami will eventually kill millions. That, of course, would be the “Fukushima tsunami” of 3/11/11. This date not only has two big fat juicy elevens, it also bears an uncanny relationship with 9/11 and the subsequent 3/11 Madrid follow-up. If you add up all the digits in 3/11/2011 you get “9″, and if you write the date in international style (11/3/2011) you get 11 3squared 11. Recall that in December 2010 the NWO banksters allegedly threatened to use an “earthquake weapon” on Japan if it didn’t hand them its Postal Bank, the biggest savings bank in the world. Was Fukushima the result of an undersea Israeli nuke plus stuxnet-style sabotage?…..

    Makcik Sambal Belacan – PERTAHAN Islam dan umatnya, Raja-Raja Melayu/PM-TPM/UMNO/Bahasa Melayu, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang hormat Islam, dan bangsa dan hak Bumiputera (Bumiputera juga bermakna Pribumi/Orang Asal-Asli/Indigenous/Native/Aboriginal/First Nation).

    ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.