Wednesday, April 9, 2014

Disebabkan Menjatuhi Anwar Bersalah Meliwat, PKR Akan Bawa Usul Salahlaku Hakim Di Parlimen Esok


Sejumlah 63 orang MP Pakatan Rakyat dikatakan telah menandatangani satu usul salahlaku hakim di Parlimen untuk menegur empat hakim yang mendengar kes Liwat II melibatkan Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim di Mahkamah Rayuan.

Usul tersebut difailkan mengikut Perkara 127 Perlembagaan Persekutuan yang menetapkan hanya Parlimen boleh menegur tindakan kehakiman yang menjatuhkan Anwar bersalah.

Usul berkenaan menegaskan: "Bahawa Dewan ini mengambil perhatian mengenai kelakuan hakim-hakim Mahkamah Rayuan iaitu Datuk Aziah Ali, Datuk Balia Yusuf Wahi dan Datuk Mohd Zawawi Salleh (selepas ini dirujuk sebagai 'Hakim-hakim tersebut') dalam mensabitkan Ketua Pembangkang YB Datuk Seri Anwar Ibrahim ada 7 Mac serta menjatuhkan hukuman 5 tahun."


Bagimana pula dengan Hakim Mahkamah Rayuan Datuk Mohamad Ariff Mohd Yusof yang pernah pernah menjadi calon Pilihan Raya UMUM untuk Parti Islam se-Malaysia (PAS) pada 2004.

Tiga keputusan yang dianggap mengelirukan yang telah dibuat oleh  Datuk Mohamad Ariff sebagai anggota panel rayuan bagi kes Datuk Husam Musa (Naib Presiden Pas), lawan Md Faisal bin Ahmad Rohban. Nizar Jamaluddin lawan TV3 dan Utusan, Khalid Samad lawan Dato Hamidah Osman.

Ketiga-tiga kes tersebut telah diberi kemenangan kepada semua pemimpin Pas walaupun keputusan telah dibuat oleh Mahkamah Tinggi.

Mungkin pemimpin BN boleh bawa usul salahlaku Hakim Datuk Mohamad Ariff Mohd Yusof berkiblatkan parti Pas yang membuat keputusan hanya berpihak kepada pemimpin Pas.  

Pas tetap akan menyokong usul yang akan dibawa oleh PKR kerana tanpa Anwar Ibrahim Pas diibaratkan seperti pengemis.

4 comments:

 1. Politik Malaysia makin membosankan..PR adalah gabungan tiga parti politik yang sangat tidak bermaruah, tidak bertanggungjawab, tidak demokrasi, tidak matang dan sangat tidak ikhlas kepada pengundi. Sekian banyak permasalahan rakyat yang tidak dibela, tidak dipedulikan dan tidak langsung diberi perhatian. Mereka hanya berpolitik siang malam. Membawa isu yang terlalu bodoh ke dalam Parlimen. Kiblat mereka hanya kepada masalah Raja Segala Penipu..nak doakan sipenipu ni mati cepat berdosa la pulak..takperlah..biarlah dia hidup lebih lama agar dia boleh melihat sendiri bagaimana atau hasil penipuannya selama ini bakal menghancurkan negara ini. Nauzubillah.

  ReplyDelete
 2. susah2 pasang camera tersembunyi.....
  tangkap je la masa buat maksiat tu.....
  eh mana boleh?? tak boleh tak boleh
  sebab pendosa tu bukan anwar........sudah2 la..... RAKYAT TAK BODOH

  ReplyDelete
 3. Memang sah MP pembangkang amat bodoh lagi bangang. Siang-siang hari kena liwat denga Anuar, dan terus kena liwat sampai Anuar masuk kandang. Rakyat dah amat mual dan boring politik samseng Anuar dan anjing-anjing dia. Hai, panjang pulak umur si nuar nie. Menyusahkan rakyat betul. Rasa-rasa nya ada jugak rakyat yang akan kencing (atau mungkin berak) atas kubur si nuar kerana perangai macam setan dia tu yang tidak habis-habis menyusahkan orang. Cepat2 lah masuj dalam istana bamboo river..

  ReplyDelete
 4. diulangi.... RAKYAT TAK BODOH

  ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.