Sunday, April 27, 2014

Guan Eng Kata Haji Hadi Memang Seorang Pembohong Bahawa Semua Kepimpinan DAP Terima Hudud


DAP tidak pernah bersetuju dengan langkah PAS untuk melaksanakan undang-undang hudud ke atas orang Islam di Kelantan, sebelum atau selepas Pakatan Rakyat (PR) ditubuhkan pada tahun 2008.

Setiausaha Agung parti itu, Lim Guan Eng melahirkan rasa terkejutnya dengan dakwaan Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang bahawa Majlis Pimpinan PR telah bersetuju dengan hasrat PAS untuk melaksanakan undang-undang hudud. Ternyata Haji Hadi seorang yang pembohong tanpa mempedulikan perasaan rakan dalam pakatan.

"Ini adalah pertama kali saya dengar ada orang kata DAP bersetuju dengan pelaksanaan undang-undang hudud ke atas orang Islam di Kelantan oleh PAS.

Pimpinan tertinggi DAP, sama ada Lim Kit Siang atau mendiang Karpal Singh tidak pernah bersetuju sama sekali kerana ia bertentangan dengan dasar parti dan perlembangan," katanya.

"Abdul Hadi telah melakukan kesilapan besar dengan  mengeluarkan kenyataan yang bersifat menipu," kata Guan Eng

Abdul Hadi dilaporkan berkata Majlis Pimpinan PR telah bersetuju sebulat suara dengan niat PAS untuk melaksanakan hudud di Kelantan.

Guan Eng kata PR terdiri daripada PAS, DAP dan Parti Kadilan Rakyat dan ia beroperasi berdasarkan konsep kesepakatan daripada ketiga-tiga parti.

Tujuan utama pakatan ini bukanlah untuk membantu Pas melaksanakan hudud tetapi untuk menumbangkan BN yang didominasi oleh Umno.

Sebagai parti yang dilihat Islam Pas seharusnya memainkan peranan untuk meraihkan sokongan daripada umat Islam supaya beralih mengundi pakatan bukannya Umno.

5 comments:

 1. Dua2 spesis ni sama saja. Jenis putar alam.

  ReplyDelete
 2. PAS ini memang kaki fitnah....Mahaguru PAS ini banyak belajar dari Anwar iaitu pakar segala penipu...satu lagi muka peminpin PAS ini memanglah agak tebal sikit....walau banyak mana sekali pun DAP memaki hamun dan mengutuk mereka...mereka tetap mencium bontot DAP...anjinglah katakan...

  ReplyDelete
 3. agaknya apakah hukuman hudud/hukuman undang-undang Syariah Islam yang bakal dikenakan terhadap pesalah kerana berdemontrasi menentang pemerintah

  ReplyDelete
 4. Lim guan eng tu begurau je tu. Dia sokong hulut maa. . . .kita tatak lawan hulut. . .kita lawan umno/bn ma pasal umno/bn melayu islam maa. .pas tau saya umar ablul ajis lo.

  ReplyDelete
 5. senang saja selesai . ikut cara p ramli. ini kepala bapa engkau/ini bapa aku / kalau berani pijak la. Kalau gusti siapa yang menang agaknya?

  ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.