Saturday, April 5, 2014

Hanya Tinggal 24 jam sahaja lagi


Misi pencarian kotak hitam pesawat MH370 memasuki fasa cabaran baru apabila jangka hayat bateri peranti pengesan bawah air (ULB) yang mengeluarkan isyarat untuk dikesan hanya bertahan sehari lagi.

Pencarian membabitkan pasukan mencari dari pelbagai negara di kawasan seluas 217,000 kilometer persegi di barat laut Perth, Australia, sehingga semalam belum berjaya menemukan apa-apa bukti yang boleh dikaitkan dengan MH370.

Justeru, 24 jam yang akan datang adalah tempoh amat kritikal bagi pasukan mencari yang kini memasuki kaedah baru iaitu menggunakan pencarian bawah air.

1 comment:

  1. Kotak hitam tersebut akan dijumpaai oleh Australia atau kapal selam USA....kenapa saya katakan begitu?...ini kerana hanya amarika yang ada peralatan tersebut.Siapa tahu dimana kapal selam USA berada.......jangan bimbang kotak hitam akan ditemuai......soal data kat dalam tu sama samalah kita tunggu......ialah kerana kotak hitam tersebut adalah kotak hitam yang baru yang sudah siap dirakam oleh pihak tertentu..........untuk dibawa sebagai bukti sahih pesawat tersebut terhempas.....
    Aku merasakan pesawat tersebut tidak pun hilang seperti yang didakwa oleh sesetengah pihak ...apa yang berlaku adalah pesawat lain terbang mengunakan tranponder tersebut.........pesawat sebenar berlepas ketempat lain bersama penumpang dan kargo yang bernilai tinggi..Pesawat tersebut sudah beraada dinegara tertentu untuk diproses......semua penumpang dan kru dimatikan .

    ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.