Saturday, April 19, 2014

Himpunan Haram 1 Mei: Tiga NGO Sudah Buat Laporan Polis


Tiga pertubuhan bukan kerajaan (NGO) hari ini membuat laporan polis berhubung rancangan penganjuran himpunan bantah cukai barangan dan perkhidmatan (GST) yang dipercayai didalangi oleh pemimpin parti politik pembangkang.

Ketiga-tiga NGO itu ialah iaitu Dewan Ekonomi dan Sosial Muslim Malaysia (Desmma), Pertubuhan Martabat Jalinan Muhibbah Malaysia (MJMM) dan Ikatan Rakyat Insan Muslim Malaysia (IRIMM) .

Laporan itu dibuat di Ibu Pejabat Polis Daerah Sentul di sini pada pukul 11.30 pagi tadi, supaya kerajaan mengambil tindakan awal bagi mencegah penganjuran perhimpunan haram tersebut yang dikatakan akan dibuat pada 1 Mei nanti.


Sementara itu Pas awal-awal lagi menyatakan kesediaan untuk mengerakkan semua ahlinya untuk menghadiri Himpunan Membantah Cukai Barangan dan Perkhidmatan (GST) pada 1 Mei nanti.

Menurut Timbalan Presiden PAS Mohamad Sabu, inilah masa yang ditunggu-tunggu oleh Pakatan Rakyat setelah sekian lama tidak membuat sebarang demonstrasi jalanan.

4 comments:

 1. PDRM dah ada undang-undang jenayah baharu. Tangkap kepala perusuh, terutama kepala syiah yang hantu seks, anjing dapigs.

  ReplyDelete
 2. Mat Shahbu kenduri Apom Iran melalui mutaah

  ReplyDelete
 3. Yg herannya puak PAS berminat buat HIMPUNAN HARAM utk naikkan NUAR,tapi x sanggup buat himpunan UTK MEMERTABATKAN HUDUD,,,,,,,,,,,,,,,ngapa permainan burung juga yg diminati?

  ReplyDelete
 4. Himpunan bertopeng penuh kesumat 2.o ver.

  ReplyDelete

Sekiranya anda ingin menghantar artikel untuk di siarkan sila emelkan di pssr_43@yahoo.com. Insyaallah artikel anda akan disiarkan tanpa mengubah sebarang perkataan dan ayat.